|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Eclipselor


Alice Panțâru

Autor

Publicat

28/11/2020

Vizualizări

Următoarele două săptămâni au o energie importantă în ecuația sfârșitului de an 2020, un an neobișnuit, neașteptat, bulversant pentru umanitate în general, nu doar la nivel individual. Pe 30 noiembrie, Eclipsa de Lună în Gemeni deschide un portal energetic puternic și, împreună cu Eclipsa solară din 14 decembrie, încheie un ciclu karmic, o eră, un mod de existență.

Eclipsele dinamizează axa Gemeni-Săgetător.

Eclipsele sunt momente extrem de potente, cu evenimente bruște, neașteptate, surprinzătoare, al căror rol este acela de a ne acorda la destinul nostru, la misiunea pe care sufletul a ales-o. De aceea, oricât de dure ni se par experiențele din această perioadă, este spre binele nostru să le lăsăm să fie, fără opoziție și încrâncenare, pentru că ele se întâmplă pentru binele nostru cel mai înalt, în acord cu planul divin.

Cele două eclipse dinamizează axa Gemeni-Săgetător, a cunoașterii, a învățării, a deplasărilor. Aceste teme se vor activa pentru fiecare dintre noi, în funcție de felul în care această axa se așază peste harta natală. Pentru că pe 21 decembrie vorbim despre deschiderea erei Vărsătorului, semn mental, de aer, putem intui că aceste eclipse sunt esențiale pentru acest nou mod de a fi pe care toți trebuie să-l învățăm.
Eclipsele de Lună ne provoacă să dăm drumul la ceva ce nu ne mai este de folos, în timp ce eclipsele de Soare semnifică noi începuturi, iar culoarul dintre cele două poate avea un potențial imens de transformare.

Ceva iese, pleacă din viața noastră, ceva se transformă, nu mai funcționează în vechea formă, iar felul în care se întâmplă ne poate cauza suferință, tristețe. Aflăm ceva ascuns până acum, de care nu am știut până acum, ies la lumină secrete, manipulări, subiecte tabu (Guvernatorul Lunii pline în Gemeni este Mercur, aflat acum în Scorpion). Este esențial să fim blânzi cu noi, să ne lăsăm să plângem așa zisa ”pierdere”, să dăm voie sentimentelor să ne traverseze, pentru că doar așa dăm voie cu adevărat să plece acele lucruri/relații/situații care ne-au stat pe umeri și ne-au adăugat greutate în viața noastră.

Boboci la Școala Viitorului.

Eclipsa de Lună în Gemeni (semn responsabil de învățământul primar) din 30 noiembrie ne poate da sentimentul că suntem școlari boboci la Școala Viitorului, iar pentru unii dintre noi care ne credem atotștiutori, deținători ai Adevărului Absolut care avem întotdeauna dreptate, poate fi o lovitură în orgoliu. Este vremea să trecem de la filosofie la practic, de la limbaj elitist la limbaj simplu, accesibil tuturor, de la monolog la comunicare reală, de la rigiditate dogmatică la flexibilitate și agilitate mentală, de la specializare la multitasking. Imaginile pe care le-am creat pentru a ilustra acest articol au câteva indicii despre un mod vechi de a vedea lucrurile, care nu mai funcționează în acest moment și despre modul nou de a aborda realitatea pe care Universul ne invită să-l învățăm.

Chiar și acest demers al meu de a traduce limbajul astrologic și a-l împărtăși este caracteristic axei Săgetător-Gemeni. O știință care în trecut era utilizată în cadru restrâns, cu un limbaj tehnic și greoi, o cunoaștere ce reprezenta un instrument de putere, acum a devenit mult mai accesibilă, cu aplicabilitate practică și comunicată într-un limbaj simplu, de din ce în ce mai mulți oameni. Astrologia este patronată de Vărsător, de aceea poate că este un domeniu în plină transformare și din ce în ce mai vizibil.
Aleg și exemplul IT. Până nu demult acest domeniu era destinat unui număr mic de minți luminate, iar acum marea majoritate a oamenilor folosesc tehnologia, internetul, aplicațiile, softurile. Uneori cei mai în vârstă învață de la cei tineri să utilizeze tehnologia, ceea ce nu poate decât să le facă seniorilor adaptarea la noua lume, mai ușoară.

O lume pleacă, una nouă se construiește. Depinde doar de noi cum.

Aceste eclipse cu marcaj pe zodia Gemenilor sunt încheieri karmice ale energiei de pământ care ne-a dominat existența (a predispus la a așeza pe primul loc materialul, acumularea) și deschizătoare de drum către o epocă nouă, mentală, virtuală, bazată pe cooperare, nu pe competiție.

Este multă intensitate, dar Universul are modul lui de recompensare. Din decembrie încolo ne pune la dispoziție frecvențe înalte pe care le putem accesa cu mai multă ușurință, putem conștientiza că deținem o putere imensă de a alege și a crea propria realitate, independent de ceea ce se întâmplă în exterior. Gemenii sunt un simbol al dualității și pot sugera în acest context și o despărțire a lumilor, una care continuă în același cerc de convingeri și manisfestări vechi, creând același lucru care s-a mai întâmplat până acum, și una formată din oameni care aleg NOUL, au curaj să aleagă diferit, au încredere în viață, în propria putere și în divinitate. Acești oameni sunt ghizi, inspirație, putere, bucurie și se vor recunoaște și reuni în funcție de vibrație, frecvență, interese comune.

Eclipse transformatoare vă doresc, cu cât mai multă blândețe și ușurință!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare