|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

HELICHRYSUM. AURUL SOARELUI.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
24/10/2020
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Helichrysum, aurul nemuritor al soarelui.

Helichrysum italicum este o plantă perenă al cărei nume provine de la grecescul “helios” care înseamnă soare și “chrysos” care înseamnă aur, referindu-se la culoarea florilor. ”Aurul Soarelui” este cunoscut în limbajul popular românesc ca Siminoc, Nemuritoarea, Imortela și are nenumărate beneficii, fiind folosit încă din Grecia antică în practici tămăduitoare.
Helichrysum este cel mai bine cunoscut pentru proprietățile sale de regenerare a pielii, de aceea este utilizat în compoziția produselor anti-îmbătrânire. De asemenea poate contribui la atenuarea petelor și coșurilor, la obținerea unui ten luminos, cu aspect întinerit, la vindecarea mai rapidă a cicatricilor, pigmentărilor pielii, a vânătăilor, zgârieturilor și arsurilor.

Sprijin pentru suflet în momente dificile, susținător în drumul nostru către profunzimi interioare.

Uleiul esențial obținut din Helichrysum este unul extrem de special, care pe lângă beneficiile pe care le are asupra corpului fizic are și efecte pozitive asupra stării emoționale. Așa cum tămăduiește rănile, cicatricile, imperfecțiunile pielii, așa procedează și cu cele ale sufletului.
Este o esență care netezește drumul către un nivel interior mai profund și este de mare ajutor în a aborda traume, răni emoționale, experiențe dureroase din trecut, dependențe, pierdere sau abuz; apoi ne sprijină în procesul de a le gestiona, vindeca, elibera.
”Aurul Soarelui” ajută la deschiderea plexului solar, activează chakra Manipura, reprezentată de culoarea galben, aceeași cu cea a florilor plantei de helichrysum. La fel ca Soarele, induce bucurie, entuziasm și poftă de viață. Mirosul esenței este blând, acționează subtil, și poate înlesni sentimente de siguranță, tihnă, echilibru. Sprijină sufletul să își redescopere puterea interioară, stima de sine, încrederea în forțele proprii dar și mintea să înțeleagă rostul experiențelor sale. Activează spiritul de luptător, gata să înfrunte toate provocările cu curaj și determinare.
Aduce speranța la fel ca soarele după o zi ploioasă celor lipsiți de nădejde, și acelor suflete care au nevoie de RENAȘTERE.

Recomandări și precauții:

• Este recomandat ca uleiul esențial de helichrysum de la doTerra să fie utilizat diluat cu ulei purtător de cocos, sau unt de shea, nu de sine stătător, și niciodată direct pe o rană deschisă.
• Atenție și la difuzarea în cantitate prea mare, poate da o stare de agitație accentuată.
• Se păstrează la loc racoros, întunecos, departe de accesul facil al copiilor.
• Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, cere părerea medicului.
• Evită contactul cu ochii, urechea interna, interiorul nasului – dacă pătrunde accidental, diluează cu ulei vegetal.
• Acest produs nu are rolul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală. Consultați medicul înainte de folosire. Dacă aveți alergie la oricare component din compoziție nu folosiți acest produs.

Surse:

Abecedar Esențial Doterra
Ghidul Uleiurilor Terapeutice Doterra
Modern Essentials – The Complete Guide to the Therapeutic Use of Essential Oils –
www.aromatools.com
https://jennscents.com/mental-and-emotional-health/power-helichrysum-emotional-healing/
https://hebaelhakim.com/helichrysum/

Apasă aici pentru a deveni Doterra wellness Advocate

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.