|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Retrogradările perioadei, încheieri necesare înainte de saltul din decembrie 2020.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
20/10/2020
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Energia acestor zile este într-un crescendo apăsător de tensiune care ne pregătește parcă pentru evenimentul din 21 decembrie 2020. La acea dată vom fi martorii unui switch energetic major când se va forma așa numita ”Mare Conjuncție” a lui Saturn și Jupiter în semnul Vărsătorului, pe care astrologii o interpretează ca fiind hotarul unei noi lumi ce va începe să se manifeste. Deja anul 2020 ne pregătește din plin încă din primăvară pentru această schimbare de paradigmă, iar majoritatea oamenilor primește tot ceea ce se întâmplă cu multă rezistență și încrâncenare. De aceea pentru unii, perioada următoare poate fi extrem de provocatoare.

Mercur retrograd în tandem cu Marte. Provocări la dublu, într-un context deja extrem de tensionat.

Avem de a face cu retrogradarea lui Mercur în semnul Scorpionului începând de mâine, 14 octombrie, care se produce pe fondul creat deja de Marte retrograd. Deja lucrurile se mișcă încet, cu blocaje, nu ne este clar felul cum ar trebui să acționăm, avem îndoieli asupra proiectelor noastre, iar acest lucru se întâmplă cu scopul de a ne da șansa să ne aliniem la propriul adevăr.
– Este ceea ce fac acum ceea ce îmi doresc cu adevărat? Mă reprezintă?
– Îmi pun cu adevărat amprenta personală în acest proiect/acțiune?
– Ce acțiuni întreprind care mă autosabotează sau îmi diminuează vitalitatea, unde îmi disipez energia astfel încât îmi prejudiciez propriile mele scopuri, uitând de mine?
Oricât de tentați am fi să căutăm vinovați în afară, să pretindem că cineva nu ne lasă să fim noi înșine și ne pune bețe în roate, Marte în Berbec Retrograd ne invită la introspecție, la a vedea că lupta cu cei din exterior nu este viabilă, ci mai curând, monstrul interior este cel pe care trebuie să-l îmblânzim, cel care ne spune că nu suntem în stare, că suntem mici și neajutorați iar scăparea sau deblocarea este în mâinile altcuiva.

Mercur retrograd în Scorpion. Vrem, nu vrem, ascunzișurile ies la lumină.

Retrogradarea lui Mercur peste cea a lui Marte vine să adauge și mai multă ceață, confuzie, nesiguranță. Recomandările clasice pe care le știm în cazul vedetă al lui Mercur retrograd se referă la:
– erorile de comunicare (una spui, alta se înțelege; una scrii, alta ajunge la destinatar sau nu ajunge deloc; neînțelegeri, întârzieri, uneori nu găsim cuvintele potrivite),
– la faptul că nu este oportun să achiziționăm aparatură electronică, mijloace de transport, nu sunt recomandate încheierea de contracte, în general luarea deciziilor importante.
Este posibil să percepem lumea exterioară și mai haotică și confuză decât până acum, de aceea, din nou, suntem invitați către lumea interioară. Scorpionului îi place să sape în cele mai adânci cotloane, exact acolo unde am adunat sub preș toate acele subiecte pe care nu am dorit să le gestionăm la momentul potrivit. O sumedenie de revelații ne pot fi dezvăluite până la sfârșitul retrogradării lui Mercur, pe 3 noiembrie, împreună cu tot felul de secrete ieșite la lumină, manipulări, conspirații reale sau inventate.
– Cum gândim, cum acționăm, cum judecăm, cum ne referim la ceilați?
– Ce atașamente am creat, unde nu dăm drumul situațiilor/relațiilor care ne țin pe loc și ne știrbesc identitatea?
– Ce puncte de vedere vechi și nefolositoare cărăm după noi, și mai rău, încercăm să le dăm cu forța și celorlalți?
Este vremea dialogului cu partea noastră întunecată, a explorării acelor fațete pe care nu le acceptăm sau nu recunoaștem că există. Felul în care îi descriem pe cei din jur poate fi exact indiciul de care avem nevoie, adică fix acele defecte care ne deranjează la ei să fie oglinzile noastre fidele.

Lună Nouă în Balanță. Încheieri și noi începuturi. Vizate sunt relațiile.

Vineri seara, pe 16 octombrie, se formează aspectul de Lună Nouă în semnul Balanței, ea alăturându-se Soarelui, aflat în același semn. Să nu uităm că suntem încă în sezonul Balanței, iar treaba ei este echilibrul, pacea, armonia, iar lupa se pune pregnant pe domeniul relațiilor. La Lună Nouă vorbim de noi începuturi, de setat intenții pentru viitor, de reconfigurarea traseului, iar procesul este tot unul interior. Noaptea întunecată ne este bun sfătuitor, iar raspunsurile nu se află nici de data aceasta în exterior.
– Care sunt acei oameni de care nu mai am nevoie în viitorul meu, pentru a putea evolua și construi sub auspicii noi și moderne?
– Unde este nevoie să nu mai fac compromisuri pentru a-i mulțumi pe ceilalți de frica pierderii a tot felul de avantaje?
– Unde nu știu să lucrez în echipă, unde subminez rolul partenerilor în succesul unui proiect?
– Unde țin cont prea mult de părerea celorlalți și astfel îmi pierd autenticitatea?
– În ce domenii de viață am pierdut echilibrul acordând prea mult timp și energie unuia și neglijându-l pe altul?
– Care sunt acele relații în care mă amăgesc și mă iluzionez așteptând lucruri care știu că nu se vor întâmpla niciodată?

Revelații, idei revoluționare, soluții neașteptate pentru cei cu urechile ciulite la intuiția lor, la Univers cu tot ceea ce are el de oferit.

Marele avantaj al configurației stelare din această perioadă este o mare putere intuitivă. Cu setările corecte (detașare de haosul exterior, acceptare, liniște, meditație) sunt deschise acele canale de comunicare cu Universul care ne pot conecta la viitor, la planuri superioare de înțelegere. Uranus (patronul Marii Conjuncții din decembrie despre care vorbeam la început) se află peste drum de Mercur, așa că poate revela niște soluții, idei, concepte absolut senzaționale. Inclusiv axa destinului este implicată pozitiv la Luna Nouă de la începutul weekendului, așa că ceea ce reușim să transformăm zilele acestea este definitoriu pentru cursul restului vieții.
Cu încredere și curaj, tot înainte!

Sursa foto: Articol Dailymail

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *