SEZONUL FECIOAREI (22 AUGUST – 22 SEPTEMBRIE 2020) CURĂȚENIE GENERALĂ, REÎMPROSPĂTARE ȘI REORGANIZARE.

Când vorbim de Fecioară cuvântul de ordine este... ordine. Fecioara vine să strângă jucăriile exuberantului și distractivului Leu, să le pună frumușel în raft și să dea startul perioadei de pregătire pentru următoarea etapă. Este vremea planificării, pregătirilor, reorganizării, curățeniei, a disciplinei, a asumării responsabilităților de zi cu zi. Totuși, configurația astrală face ca perioada pe care o traversăm să fie extrem de provocatoare și să simțim că accelerăm și frânăm în același timp.

(Re)analiză, triere, sortare, debarasare de deșeurile trecutului, înnoire, eliberare de atașamente și constrângeri materiale.

Fecioara este un semn mental, guvernat de Mercur, și una din preocupările ei este de a proba funcționalitatea sistemelor, relațiilor, obiectelor. De aceea, perioada este una prielnică pentru a analiza ce ne este sau nu UTIL. Aspectele pe care Soarele și Mercur le fac cu celelalte planete indică o tendință de a intra în profunzime, de a scormoni până în cele mai adânci cotloane pentru a găsi ceea ce nu funcționează corect. Fecioara este maestră în controlul calității, găsește cele mai fine defecte, și da, uneori exagerează, poate deveni obsedată de cele mai obscure detalii. Critica este bună atât timp cât este constructivă, îndreptată către a găsi soluții, și devine malignă când este o formă de victimizare, de învinovățire sau de a discredita, devaloriza.

Reformă și regândirea sistemului de valori, idei originale, revoluționare. Serviciu și contribuție pentru cei din jur.

Aspectele pe care le fac, pe rând, Mercur și Soarele în Fecioară cu Uranus în Taur, ne indică schimbări importante în felul în care ne raportăm la valori, la resurse. Din nou confortul nostru este deranjat de tot felul de surprize și evenimente care să ne trezească și să ne pună mintea la contribuție. În unele cazuri poate fi vorba de revoluție, idei inovatoare, de destabilizare a unor resurse folosite poate ineficient sau fără respect până acum, și găsirea unor modalități de utilizare mai eficiente, mai curate, cu mai multă prețuire. La fel de bine poate fi vorba și de descoperirea unor resurse interioare, acum suntem capabili să vedem lucruri noi. Pe parcursul tranzitului lui Mercur în Fecioară, mintea noastră este deschisă, are putere de concentrare, suntem logici, realiști. Răbdare să avem, și putem descoperi o latură nobilă a noastră ce ne poate aduce satisfacții nebănuite, și anume a fi în serviciul celor din jur, a ne face utili și a contribui în viața lor.

Sensibilitate, sentimente de obstrucționare a unor dorințe, necesitatea asumării responsabilității în relații, iritabilitate, dramatizare, victimizare.

Venus, planeta relațiilor, a iubirii, a finanțelor, traversează în această perioadă, două semne: Rac și Leu. Se evidențiază relația tensionată pe care o creează cu planetele din semnul Capricornului, dar și cu Marte în Berbec ceea ce imprimă sezonului Fecioarei destul de multă iritabilitate, impulsivitate, ne putem simți neînțeleși, singuri, triști. Și în acest domeniu de viață este vremea curățeniei, a evaluării relațiilor din punct de vedere practic, realist, a asumării responsabilității. Orice tendință de control, posesivitate, exercitare violentă a puterii asupra celorlalți poate ieși la suprafață. Din 7 septembrie Venus intră în semnul Leului, ceea ce poate detensiona un pic situația, devenim mai relaxați, jucăuși, creativi, generoși. Atenție totuși la tendința de a dori să fim în centrul atenției, uneori neatenți la nevoile celor din jur, orgolioși și egocentrici.

Detașare, non-judecată, conștiență, neutralitate – calități la mare căutare în această toamnă.

Marte începe să fie din ce în ce mai tensionat, din 10 septembrie și retrograd. Ochiul critic al Fecioarei începe să pună paie pe foc, înfierbântându-ne iar în unele cazuri dând în clocot. Se vorbește de multă agresivitate, citesc că este posibil să fie revolte, conflicte, violență. Ceea ce putem face noi este să ne ridicăm deasupra acestor evenimente, să le privim fără judecată, detașat, dintr-o perspectivă neutră. Ce poate crea o reacție agresivă, cu aceeași monedă? Pace? În niciun caz.

Fecioara – curățenie, serviciu, utilitate, funcționalitate, hărnicie.

Revenim la vedeta pe care am elogiat-o în acest articol, Fecioara, cu dragostea ei pentru ordine și curățenie, pentru natură și stil de viață sănătos, vindecătoarea zodiacului. La vibrația ei cea mai înaltă, Fecioara este sfințenia întruchipată, pusă în serviciul oamenilor, până la sacrificiu. Sacrificiu care pentru ea este o bucurie, nu o povară. Să ne bucurăm împreună de această energie pură, să ne detoxifiem de reziduuri, de puncte de vedere nocive, de lucruri inutile, de relații și situații nefuncționale, și să-i urmăm mesajul specific de viață:”Haideți la treabă de calitate!”

Autor: Alice Panțâru

ULTIMELE ARTICOLE ACCESATE