Sezonul Balanței 22.09 – 22.10.2020

Echinocțiul de toamnă invită Soarele să se așeze la masa negocierilor.

Odată cu echinocțiul de toamnă, Soarele schimbă semnul, trecând de la energia analitică a Fecioarei la cea orientată către armonie și echilibru a Balanței. Este un moment important în care ziua este egală cu noaptea, reliefând un echilibru între lumină și întuneric. Se spune că la acest moment magic, granița între dimensiuni este subțire iar noi avem puterea de a ne conecta la spiritele înalte, ghizii spirituali interiori sau chiar cu cei dragi care au pășit în cealaltă lume. La acest moment al echinocțiului intuiția noastră este puternică, suntem conectați la vocea noastră interioară și de aceea poate fi un moment potrivit pentru a ne pune câteva întrebări la care să găsim răspunsuri în perioada următoare.

Conștientizări la ceas de Echinocțiu.

Marte retrograd în Berbec este cel care sugerează întrebările:
- Care sunt obiectivele mele?
- Care sunt visurile cu adevărat ale mele?
- Ce îmi alimentează ambiția, motivația?
- Ce puncte de vedere formate în trecut mă împiedică să evoluez?
- La ce trebuie să renunț pentru a continua cu autenticitate?
- Unde nu am găsit curaj până acum pentru a nu-mi urma visele?
Răspunsurile le putem primi mai mult sau mai puțin direct, de aceea este indicat să fim atenți la tot ceea ce apare pentru că indiciile pot fi de multe ori deghizate, mascate, însă în spatele aparențelor putem găsi ceea ce este potrivit pentru noi. Marte retrograd îndeamnă la acțiune, dar nu o acțiune pripită, impulsivă, el pledează pentru a porni pe drumul inimii, însă fără să ne aruncăm cu capul înainte.

Sezonul Balanței 2020 îl găzduiește pe teritoriul relațiilor pe războinicul Marte.

Un conflict mocnește pe cer în perioada în care îi sărbătorim pe nativii Balanță. Sinele nostru, ego-ul este invitat să se așeze la masa negocierilor, să țină cont de aproapele său, să învețe să trăiască în armonie cu celălalt, să coopereze, să acționeze în echipă. De data aceasta misiunea este una greu de îndeplinit, contextul astral fiind extrem de tensionat. Această opoziție între EU și NOI poate fi totuși îmblânzită, iar indicii putem primi în jurul datei de 2 octombrie la Luna Plină din Berbec care va aduce lumină în felul în care ne onorăm pe noi înșine în cadrul relațiilor noastre apropiate. În jurul Lunii pline vom fi cu turația emoțională la maxim, dar odată ce valul trece, putem vedea mai clar cum putem fi autentici, independenți, și cum să ne păstrăm autonomia în același timp cu a fi partener implicat cu responsabilitate și empatie în relațiile noastre.

Comunicarea și mentalul în sezonul Balanței.

Reprezentantul acestui segment de viață, Mercur, se află în semnul Scorpionului în marea majoritate a perioadei. Aici gândirea noastră capătă profunzime, intensitate, curiozitate îndreptată asupra lucrurilor ascunse, și nu ia de bun ce vede la suprafață. Avem tendința poate, de a investiga, de a analiza mai în detaliu, cu riscul chiar ca unele subiecte să devină obsesive. Atenție la tendința de a crea tot felul de scenarii, pentru că teama de trădare, de a fi mințit poate face ca mintea noastră să țeasă tot felul de încrengături care nu sunt întotdeauna reale. Totuși este posibil să vedem manipulare și tendința de a ne impune unii altora punctele noastre de vedere.

Iubirea, relațiile și banii în sezonul Balanței.

Venus tranzitează două semne zodiacale în acest sezon, Leul, până pe 2 octombrie și Fecioara restul perioadei. Când este în Leu, suntem ceva mai mult orientați către propria persoană, doritori de admirație și apreciere, și mai puțin orientați către nevoile partenerului. Ne plac experiențele glamorous, la vedere, cu zgomot (să ne imaginăm un răget de leu :)), cu strălucire. Există de asemenea o tendință de a cheltui necugetat pe tot felul de lucruri pentru show-off, dar ce nu face o inimă înflăcărată?
La începutul lunii octombrie energia iubirii intră pe o altă direcție, cea a Fecioarei. Iubirea devine mai rațională, responsabilă și se dovedește prin fapte, nu prin artificii ca în cazul Leului. Ne ajută această abordare în contextul pe care îl descriam mai sus în ceea ce privește echilibrul între ego și ”eu împreună cu celălalt” pe care îl căutăm cu toții în această toamnă. Avem plăcere și drag să ne facem utili, să îi ajutăm pe cei dragi. Și aici însă trebuie să fim atenți la riscul de a deveni uneori prea critici cu partenerii, de a îi cicăli cu tot felul de nimicuri.

Valorile Balanței la dispoziția noastră. Eleganță, tact și echilibru.

Orice zodie am fi, tranzitul Soarelui în cele 12 semne aduce pentru fiecare dintre noi, pentru o lună de zile, energia semnului respectiv. O putem accesa în funcție de disponibilitate, deschidere, nivel de conștiență. Pentru fiecare dintre noi activează diverse teme, în funcție de propria hartă natală.
În cazul Balanței, vorbim despre diplomație, frumusețe, eleganță, etichetă, bune maniere, arta negocierii, echilibru. Este perioada în care tema relațiilor iese la lumină, cu accent pe felul în care noi știm să cooperăm, să colaborăm, sa ținem cont de efectul acțiunilor/cuvintelor noastre asupra celorlalți. Există atracție către tot ceea ce înseamnă artă, estetică, lux, fashion. Cealaltă fațetă poate scoate la lumină superficialitate, compromis în defavoarea propriei autenticități, și acea nehotărâre proverbială a Balanțelor. Energia Balanței nu este una atât de fragilă cum pare la prima vedere. Este o energie cardinală, care inițiază schimbare, și o face cu maxim de eleganță.
Așadar un sezon cu maxim de rafinament vă doresc, cu lumină pe echilibrul sănătos între nevoile personale și cele ale partenerilor.

Autor: Alice Panțâru

ULTIMELE ARTICOLE ACCESATE