MERCUR ÎN BALANȚĂ. PACE CU ORICE PREȚ.

Mercur schimbă din 5 septembrie semnul critic și analitic al Fecioarei cu cel diplomat al Balanței, tranzitând această energie până pe 27 septembrie.

Mercur, planeta comunicării, a proceselor mentale, procesorul care ajută la înțelegerea informațiilor din surse conștiente cât și inconștiente își începe tranzitul în zodia Balanței și traversează acest semn până în data de 27 septembrie. În tot acest timp, avem cu toții la dispoziție energia de tip Balanță în ceea ce privește felul în care gândim, ascultăm, vorbim, ne gestionăm procesele nervoase, ne exprimăm gândurile sau cum abordăm oamenii și informațiile în schimbul de idei.
În Balanță, teoria spune că am putea fi mai diplomați, atenți la cuvinte astfel încât să nu-i rănească pe ceilalți, iar gândurile noastre, pașnice. Am putea fi buni negociatori, iar echilibrul și pacea să fie scopurile minții noastre.

Totuși, contextul astral tensionat și aspectele pe care Mercur le formează cu celelalte planete, face ca această energie pacifistă, elegantă și echilibrată să fie, uneori, alterată.

✨ Opoziția cu Chiron (vindecătorul rănit, indicator al rănilor și complexelor noastre) poate însemna o nemulțumire față de felul în care comunicăm, o teamă de a spune ceea ce gândim cu adevărat, o teamă de comunicare în general, ceea ce duce la retragerea în propria carapace, unde adunăm multă frustrare.
✨ Careul cu Jupiter poate crea o autoiluzionare, pierderea din vedere a unor detalii, superficialitate, disipare, un optimism exagerat sau, în ciuda intențiilor noastre bune, să nu reușim să ne ținem de cuvânt.
✨ De la jumătatea tranzitului lucrurile încep să se tensioneze și mai mult, datorită opoziției cu Marte retrograd în Berbec și cuadraturilor cu Pluto și Saturn în Capricorn. Poate fi vorba de muuultă agresivitate, de cuvinte grele, crude, reproșuri, de incapacitatea de a-i asculta pe ceilalți. Pot fi gânduri obsesive, dorință intensă de a-i controla pe ceilalți care trebuie să fie neapărat de acord cu noi, sau, pentru alții, poate fi vorba de autocenzură și neîncredere în propriile idei. Este multă furie, fie exteriorizată, fie înghițită și nemanifestată.

Ce lecții sunt de învățat? Cum transformăm lupta în armonie? De unde aducem pacea în gânduri și cuvinte?

Acum că știm în ce fel poate fi afectată mintea noastră pe parcursul lunii septembrie, să vedem și cum putem să învățăm ceva din acest tranzit, cum transformăm aceste aspecte în oportunități de evoluție.
Unde este Balanță, găsim și rafinament, grație, șarm, frumusețe, iar scopul principal este de a aduce armonia acolo unde este nevoie de ea, și perioada care urmează are din plin nevoie de ea. Respectul pentru partenerii noștri de orice fel, cooperarea, cinstea, luarea în considerare a nevoilor celorlalți sunt cheia. Cuvintele noastre au nevoie de filtrul conștienței și al inimii.
Energia cardinală prezentă din plin în umătoarea perioadă indică noi începuturi. Ar putea fi vorba de un nou fel de a comunica, de a gândi, de a învăța să lăsăm valul emoțiilor să treacă înainte de a vorbi. Să activăm acea parte din noi tolerantă, diplomată care înțelege dreptatea, egalitatea și dreptul fiecăruia de a se exprima.
Pe frecvența ei cea mai înaltă, Balanța luptă împotriva injustiției, dar o face cu mănuși de catifea, fără a sacrifica pacea în drumul ei.

Autor: Alice Panțâru

ULTIMELE ARTICOLE ACCESATE