|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Lună Nouă în Rac, 6 iulie 2024, ora 01:57, București. Liniștea de dinaintea furtunii


Alice Panțâru

Autor

Publicat

06/07/2024

Vizualizări

Liniște e puțin cam mult spus, dar comparativ cu zilele din a doua decadă a lunii iulie, da, e destul de liniște și calm. Luna Nouă este acel moment al lunii de reset, de spațiu gol din care putem crea ceva nou, de lansare în Univers a intențiilor pentru următoarea perioadă. În primele ore ale zilei de 6 iulie, Luna Nouă se formează în zodia Racului, ceea ce ne indică faptul că, de data aceasta, vorbim de un reset emoțional, de un moment de introspecție în adâncurile sufletului nostru pentru a găsi acele resorturi care ne fac să ne simțim confortabil, în siguranță, primiți, îngrijiți, ascultați, iubiți.

Ce e nevoie să aduci în viața ta, ce e nevoie să vindeci, să schimbi sau să elimini pentru a te simți în siguranță atunci când te dezgolești de toate protecțiile și îți arăți vulnerabilitatea?

Pentru că, nu-i așa, cu toții ne dorim să putem fi noi înșine, autentici, acceptați cu toate calitățile și defectele noastre, cu toate emoțiile și stările noastre. Pentru a afla răspunsul la această întrebare avem nevoie de timp cu noi înșine, timp în singurătate și introspecție, de conexiune cu ceea ce simțim în corp. Conjuncția Soarelui cu Luna în Rac primește influența lui Sirius, cea mai strălucitoare stea de pe bolta cerească care are o putere uriașă de a ne conecta la dimensiunea noastră spirituală. De aceea recomand retragerea temporară din tumultul vieții de zi cu zi, pentru că avem ocazia de a primi niște mesaje cu totul speciale de la Univers, pe o frecvență vibrațională superioară, pe care nu le putem recepționa la fel de ușor dacă suntem distrași de lumea noastră 3d. Fie că alegi confortul căminului, fie că te îngrijești de casă sau gătești o mâncare bună care-ți amintește de copilărie, fie că alegi să fii lângă mare, ocean sau o apă curgătoare, deschide-te să primești, intuitiv, mesaje. Energia Lunii noi combinată cu cea a lui Sirius ne ajută să ne eliberăm de programele și loialitățile transgeneraționale, să echilibrăm energia receptivă (feminină) cu cea activă (masculină), să accesăm familia noastră de suflete și, nu în ultimul rând, să accesăm Soarele nostru interior, esența divină și sinele nostru autentic. De aceea, drumul e liber la orice fel de terapii ajutătoare, ritualuri, meditații, constelații, regresii și orice altceva rezonează cu tine.

Se schimbă tot ceea ce știam despre securitate, stabilitate și siguranță

Cu Neptun retrograd la ultimul grad al Peștilor, cu Saturn în Pești în relație armonioasă cu planetele în Rac (Soare, Lună, Venus), cerul e destul de inundat de energia elementului APĂ. Ca și când ne fuge pământul de sub picioare, structurile de viață pe care le știam se dizolvă, sufletul e paralizat de frica necunoscutului și nu ne rămâne decât să ne lăsăm să curgem în direcția curenților, bazându-ne pe noi înșine și pe grația divină. E posibil să nu vedem exact țărmul, să simțim ca și când plutim în derivă, asta e de fapt provocarea. Dar contextul astral ne arată că avem de fapt o destinație, doar că nu se vede încă. Avem voie să jelim vechea ordine, să plângem, e chiar benefic să evacuăm emoțiile acumulate în ultima vreme. Dacă nu în sezonul Racului, atunci când?

Nodul Nord în Berbec (destinul nostru colectiv) tensionează această Lună Nouă, așadar mesajul este că nu mai putem aștepta ca altcineva să ne țină în brațe și să ne salveze. Energia Racului tinde să se sprijine pe familie, pe părinți, pe confortul de acasă, pe o siguranță care crede că i se cuvine, pe când Berbecul ne invită să ieșim în lume, să ne aventurăm, să ne afirmăm pe cont propriu, să avem curaj să ieșim din zona de confort. De aici vin posibile stări interioare conflictuale, o parte se simte copil încă, o parte simte că trebuie să-și asume responsabilitatea propriei vieți din postura de adult.

De parcă n-ar fi fost de ajuns zilele acestea încărcate de emoție, Marte și Uranus fac o întâlnire de zile mari în Taur

Momentan Marte în Taur susține această Lunație în Rac. Împreună cu Saturn ne ajută să înțelegem care e fundația pe care vrem să o creăm în viețile noastre pe termen lung. Ce este important , valoros pentru noi, ce ne face să ne simțim în siguranță materială și emoțională, ce ne aduce confort și ne satisface nevoile de supraviețuire și plăcerile.

Totuși, în următoarele zile, cu vârful de intensitate pe 15 iulie, Marte se va întâlni cu Uranus în semnul Taurului, în traducere liberă: evenimente șocante, neașteptate, explozii, cutremure (la propriu și la figurat – politice, financiare, sociale), agitație, luptă pentru eliberare, adevăruri ieșite la lumină, trezire în masă. Dacă mai ținem cont că din această conjuncție mai face parte și steaua fixă Algol, cu o reputație nu tocmai bună, ne putem aștepta și la căderi de capete, în zilele noastre nu prea mai e posibil la propriu, dar la figurat da, putem avea sisteme care-și pierd liderii (partide, state, bănci, burse, corporații, uniuni)

Pam Gregory are un podcast în care enumeră câteva personalități influențate de această conjuncție:

  • Donald Trump – conjuncție cu Mijlocul Cerului din harta lui natală – schimbare bruscă de statut, de reputație, vor fi ceva știri care-l vizează, cu siguranță (ceva la care nu s-a așteptat)
  • Joe Biden – conjuncția se așează în casa 6 astrologică în opoziție cu Soarele său în Scorpion,(guvernator de casa 9) și cu Venus în Scorpion (guvernatoare de casa 10) – probleme critice de sănătate, situații neașteptate legate de justiție care îi afectează cariera și statutul.
  • Pam vorbește și de harta Franței, și de cea a UK, dar acolo lucrurile sunt deja clare, situația politică este în schimbare, deja.

Ce ar fi de făcut? Aștept păreri pe adresa redacției 🙂

În principiu, nimic. Cu cât mai multă rezistență opunem, cu atât șocurile vor fi mai puternice. Asta scrie la carte la Uranus. Zic nimic nu ca și când să dormim liniștiți pe canapea, ci ca și când ne adaptăm din mers, acceptăm că există lucruri pe care nu le putem controla și ne orientăm, ne flexibilizăm către variante la care nu ne-am gândit până acum. Uranus e o energie eliberatoare, nu este ceva „de rău”, doar că e foarte inconfortabilă. Cu siguranță, toată această poveste vine la pachet cu soluții neașteptate, cu inspirație, cu metode de rezolvare moderne, cu sentimentul minunat că ceva ni se ia de pe umeri și ne putem mișca liberi să trăim în adevăr și autenticitate.

De aceea Luna Nouă de astăzi este atât de valoroasă. Pentru că ne aduce aproape de ceea ce sufletul nostru are nevoie și putem crea o realitate aliniată la aceste nevoi, nu la ceva ce doar „pare” că ne-ar fi potrivit. Așadar, o Lună nouă cu multă blândețe și receptivitate, cu inima deschisă, pace și liniște interioară, cu mesaje revelatoare și vindecătoare!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare