|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Eclipsă de Soare și Lună Nouă în Balanță. Schimbări relaționale iminente, ajustări ale direcției de viață.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

14/10/2023

Vizualizări

Pe 14 octombrie 2023, la ora Bucureștiului 20:54, se produce fenomenul de Lună Nouă în semnul Balanței, concomitent cu eclipsa de Soare în același semn. Soarele și Luna se află aliniate la același grad astrologic (21), formând o așa numită conjuncție. Avem în fiecare lună calendaristică o astfel de întâlnire a celor două luminarii, în toate cele 12 zodii. Această lunație este specială având în vedere faptul că este însoțită de o eclipsă de Soare, că se produce în apropierea Nodului Sud Karmic și că, pe cer, la acest moment, planetele formează o multitudine de aspecte în marea lor majoritate, tensionate. În general, eclipsele reprezintă puncte de cotitură, schimbări bruște de direcție, sunt aducătoare de evenimente neașteptate care ne ajută să ne aliniem la traiectoria pe care sufletul nostru și-a dorit-o încă de dinainte de întrupare să o urmeze.

Eliberări karmice, echidistanță și contemplare.

Nu simt că la acest moment este neapărat nevoie să acționăm, să căutăm soluții, să ne implicăm foarte mult emoțional în evenimentele care ne iau pur și simplu pe sus. Mai curând cred că este nevoie, cel puțin deocamdată, să privim totul dintr-o energie contemplativă, din rolul observatorului nepărtinitor. Acum Universul are rolul principal pe scenă, acționând printr-o epurare la nivel subconștient a tot ceea ce este toxic, inutil sau neautentic în tot ceea ce înseamnă relaționare cu oamenii, comunicare, parteneriate (de iubire, de căsătorie, de muncă, de business, etc), colaborări. Tipare vechi inconștiente de comportament în relații se destramă, atașamente, compromisuri. E un „Gata, așa nu se mai poate, nu mai pot continua la fel!” foarte zgomotos care ne desprinde energetic de moduri vechi de a funcționa printre oameni. Cicluri mari karmice se închid creând spațiu sufletelor să construiască ceva nou, să abordeze interacțiunea cu celelalte sufletele în mod diferit, aliniat la nivelul de evoluție al fiecăruia.

Venus în Fecioară. Cât de utile și funcționale sunt relațiile tale?

Guvernatoarea lunației este Venus, aflată în Fecioară. Ea primește input-ul sever al lui Saturn în Pești aflat vizavi, într-o conversație legată de responsabilitate:

  • Cât de utile sunt relațiile tale? Cât de eficient îți gestionezi energia personală? Mai concret: cu ce oameni îți pierzi timp prețios fără ca viața ta să primească vreo plusvaloare?
  • Cât de mult te implici în relațiile care într-adevăr merită? Ești disponibil(ă) să te pui în serviciul oamenilor care îți contribuie? Arhetipul Balanței este în permanentă căutare a echilibrului, de aceea este nevoie să ne uităm la cât primim versus cât dăruim.
  • Cât de mult ți-ai respectat angajamentele promise în relațiile tale? Te-ai implicat la fel de mult pe cât pretinzi celorlalți?
  • Cât de mult judeci, critici, analizezi fiecare detaliu și te focusezi pe greșelile celorlalți? Lilith este alături de Venus, picurând multă furie și agresivitate față de tot ceea ce nu este perfect în ochii noștri. Aici pot fi mai multe perspective: –
    • fie te situezi pe picior de superioritate față de semenii tăi care pare că nu fac nimic la nivelul standardelor tale, tu, bineînțeles, făcând totul mult mai bine;
    • fie ai un nivel de autocritică exagerat, nu ai blândețe față de tine și îți reproșezi orice eroare oricât de mică, bineînțeles cu sentimente puternice de autodevalorizare.

Marte în Scorpion. Eliberarea toxicității, strategie pentru acțiunile ce urmează să le întreprinzi.

Venus este susținută de Marte recent intrat în Scorpion (prin aspectul de sextil) susținut la rândul său de Saturn în Pești. Să nu ne așteptăm că însănătoșirea relațiilor noastre se va produce peste noapte. Marte în Scorpion acționează strategic, calculat, are putere mare de eliberare a toxicității și scoate la lumină adevărurile ascunse sub preș. Are focus și determinare, disciplină și anduranță. Așa că să nu ne mirăm de mizeriile care ies acum în vizor, de informațiile care dezvăluie manipulări, strategii prin care îi controlăm pe alții sau ne lăsăm controlați, de conștientizările legate de atașamentele și dependențele toxice în care ne complacem de frica pierderii confortului. Marte va acționa cu precizie chirurgicală și va scoate puroiul afară, făcând loc vindecării, regenerării.

Pluto în Capricorn. Voința divină, un plan mai mare decât poate cuprinde mintea noastră și lecția desprinderii de control.

Uitându-mă la istorie, îmi pare că obiectivele oamenilor au fost în principal lupta: pe resurse, pe teritorii, pe putere. Liderii au căutat puterea și au folosit masele prin a le învrăjbi, a semăna ura și intoleranța. Umanitatea a creat diferențe, granițe, limite, ne-am băgat singurei într-un pătrățel în care ne-am lipit diferite etichete: naționale, religioase, de clasă, etc. Dar oare sufletele noastre așa văd lucrurile? Oare ele văd această separare? Personal, cred că am fost foarte nefericită atunci când am urât pe cineva, când am purtat ranchiună, când am judecat și învinovățit pe cineva. Ura și judecata veneau, sigur, din răni și dezamăgiri, dar nu erau aliniate la sufletul meu. În schimb, atârnau de el o mare greutate, o neliniște și o tristețe care îmi întunecau orice altă experiență de viață. Lucrând cu mine, am observat că, desprinzându-mă de aceste sentimente capăt pace, lumină, ușurare.

Văd în aceste zile din nou, așa cum s-a mai întâmplat de câteva ori în ultimii ani, încercarea de a semăna ură, violență, furie, intoleranță. Oare ce creează aceste stări? Aduc pacea mult dorită? De aceea vorbeam la început de nevoia de poziționare echidistantă, fără atașament emoțional, pentru că vindecarea relațiilor dintre oameni nu se poate produce pe fondul aversiunii, ranchiunii, dușmăniei. Luna Nouă în Balanță construiește un culoar în care putem transforma tiparele relaționale, putem decide noi înșine dacă ne aliniem la iubire sau la ură față de ceilalți.

Pluto, aflat pe ultima sută de metri a tranzitului în Capricorn, aduce moartea unor structuri vechi de putere (din păcate cu un preț uriaș, neînțeles de mintea noastră umană, dar parte dintr-un plan mai mare). Rolul lui este de a ne învăța să conștientizăm propria putere, propria autoritate și a nu o ceda în exterior, căzând în rolul de victime neajutorate. Probabil că toată această tornadă a relațiilor care se destramă în ultima vreme (dintre oameni și dintre țări) are rolul de a ne pune pe propriile picioare, de a ne învăța să ne manifestăm autentic, real, obiectiv, în acord cu dorințele sufletului nostru. Autentic, dar nu cu aroganță și egoism ci cu respect pentru punctul de vedere al celuilalt, cu considerație față de consecințele acțiunilor noastre asupra semenilor, cu diplomație și delicatețe, cu grație și iubire. Acesta pare să fie culoarul transformațional propus de evenimentul astrologic de sâmbătă seara.

Lună nouă fericită să avem, eclipsă de Soare cu transformări în acord cu dorințele cele mai înalte ale sufletului nostru, cu pace și iubire!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare