|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Lună plină în Pești, 31 august 2023, ora 4:35, București. Dă drumul la tot ce stă în calea visului tău.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

31/08/2023

Vizualizări

Luna a ajuns în semnul Peștilor fix în fața Soarelui în Fecioară în dimineața zilei de 31 august, la ora Bucureștiului 4:35, formând fenomenul de Lună plină. Este a doua Lună plină a lunii august, de aceea primește denumirea de Lună Albastră. Se activează axa Fecioară-Pești pentru a ne da șansa să ajungem la o reconciliere a celor două energii care, în esență, au același scop dar metode diferite de a a ajunge la el. Arhetipul Peștilor vorbește despre visurile noastre iar cel al Fecioarei despre ce/cum/cât este nevoie să facem pentru a atinge aceste visuri.

Fecioara și Peștii, semne mutabile

Ambele energii sunt purtătoare ale schimbării, ale încheierii de etape și pregătirii pentru NOU. Într-un astfel de context al Lunii pline suntem invitați să dăm drumul la tot ce stagnează în viața noastră și nu ne aduce vreun beneficiu material sau spiritual, să eliberăm gânduri, obiceiuri, credințe care ne țin pe loc într-o situație nesănătoasă. Posibil ca acest proces de desprindere să fie unul dureros pentru că ceea ce lăsăm în urmă în aceste zile reprezintă ceva de care ne-am atașat, a intrat în rutină, ne este în zona de confort.

Axa Fecioară-Pești = Axa sănătății

Multe din lucrurile la care e necesar să renunțăm în aceste zile au legătură cu starea noastră de bine. Ce/cât/cum mâncăm, dacă facem mișcare sau nu, dacă ne oferim momente de relaxare și odihnă, dacă petrecem timp în natură, dacă nutrienții noștri sunt naturali, de calitate sau încărcați cu chimicale, dacă mediul în care muncim este unul agreabil/curat/ordonat sau stresant și ineficient sunt teme ale acestei lunații. Orice simptome fizice care apar în aceste zile sunt semnale pe care corpul le trimite pentru a face schimbările necesare în stilul nostru de viață.

Luna plină din 31 august ne amintește că ființei noastre îi este necesară, pe lângă sănătatea corpului și sănătatea sufletului. Rutina noastră zilnică are nevoie, pe lângă o alimentație naturală, echilibrată, pe lângă sport și mișcare, și de ritualuri pentru spiritul nostru. Ele au efecte cu adevărat benefice dacă sunt făcute în mod disciplinat, cu conștiinciozitate și perseverență.

Saturn în Pești, extrem de puternic în acest context astral

Gardianul visurilor noastre, Saturn, ne transmite că visurile noastre nu mai pot sta ferecate. Trebuie să facem tot ceea ce ține de noi pentru a le transpune în realitate. Posibil ca renunțarea la confort să fie sacrificiul necesar pentru ca sufletul nostru să își poată realiza misiunea pe Pământ, acea temă de viață care nu mai poate fi pusă în așteptare, amânată sau ignorată. Viziunea pe care o avem despre viață și rolul nostru aici trebuie să o extindem dincolo de micile detalii care ne fură accesul la THE BIG PICTURE. Avem de văzut care sunt activitățile în care pierdem energie inutil, cele în care consumăm în exces energie mentală (acel overthinking păgubos), cele care nu sunt aliniate la obiective cu adevărat importante pentru noi. Saturn este simbolul eficienței, perseverenței și disciplinei și cere aceste atribute atât în latura noastră materială/fizică, cât și în cea spirituală.

Am scris la începutul anului un articol despre temele și atmosfera anului 2023 iar paragraful despre Saturn în Pești descrie foarte bine ultimele evenimente de pe scena publică. Uite articolul, aici.

Zodia Pești, semn dual.

Arhetipul Peștilor este unul cu foarte multe valențe și frecvențe. Peștii chiar sunt simbolul a TOT CE ESTE, cu bune și cu rele, al ÎNTREGULUI, al OCEANULUI în care fiecare dintre noi suntem o picătură. De aceea ne putem aștepta la situații care să pună reflectorul atât pe atribute de tipul: compasiune, empatie, iubire necondiționată, creativitate, vindecare, geniu, talent artistic, credință, inspirație, intuiție, iertare, conexiune cu divinitatea cât și pe unele de genul: trădare, iluzie, escrocherie, forțe ascunse malefice, șarlatanie, magie neagră, dezamăgire, fantasme, psihoze. Ceea ce iese la lumină în aceste zile trebuie acceptat, iertat, îmbrățișat, iubit și ales între a fi păstrat (atunci când ne este benefic) sau a fi lăsat să plece (atunci când ne este toxic și nesănătos).

Luna plină a acestui sfârșit de august este, în general, frumos susținută de planetele de pe cer. Totuși, starea noastră e posibil să nu reflecte această susținere ci să fim emoționali, să doară, să ardă, să usture ceva. De aceea, mai ales cu numărul mare de planete retrograde la acest moment, este de ajutor să fim cât mai retrași, să ne protejăm de energia colectivă din care ne putem contamina foarte ușor deoarece suntem mult mai receptivi decât în mod uzual. Rugăciunea, meditația, plimbările pe lângă apă, tratamentele naturiste, ritualurile spirituale, masajul corporal, pictatul, dansul, muzica, înotul sunt câteva din activitățile favorizate. Liniștea, calmul, somnul sunt esențiale pentru a fi în fluxul acestor zile, pentru a ne conecta cu mesajele pe care Universul le are de transmis.

Mi-a plăcut enorm această poezie scrisă de Bracha Goldsmith, este una dintre astroloagele pe care le urmăresc des pentru inspirație și documentare pentru articolele mele.

O Lună plină cu multă pace vă doresc, cu acceptare, abundență, iertare și multă iubire!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare