|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Ce facem cu “retrogradele” când nu mai sunt retrograde?


Alice Panțâru

Autor

Publicat

20/01/2023

Vizualizări

Probabil au ajuns și la tine chiotele de bucurie de pe internet că Mercur a ieșit din perioada de retrogradare. Si Marte a iesit încă de săptămâna trecută, dar el nu a apucat să fie atât de demonizat public încât poate l-ai trecut cu vederea. 

Nu începem cu lucruri tehnice cum ar fi de exemplu faptul că ele sunt încă în faza de penumbră și încă nu au energia mersului înainte completă, ne concentrăm pe lucruri pozitive :).

Marte (planeta acțiunii, a dorinței, a scânteii care ne animă să pornim lucrurile) se află în semnul Gemenilor iar Mercur (planeta felului în care gândim și ne comunicăm aceste gânduri) este în Capricorn. Practic, felul în care gândim determină acțiunile pe care le întreprindem. 

Mercur în Capricorn ne îndreaptă focusul către statusul nostru profesional, către zona de viață în care e nevoie să urcăm ierarhic, către ce dorim să construim pe termen lung, cu o strategie practică bine pusă la punct.

– Care este aria ta de expertiză, în ce domeniu vocea ta este sau poate deveni o autoritate?

– Cum poți face un salt către un nivel superior în cunoașterea ta?

– Care este zona în care ai nevoie să îți expui public autoritatea? Poate fi vorba de zona în care tu ești specializat, sau poate fi zona în care tu ești lider.

Marte în Gemeni ne animă dorința de a ști, de a fi împreună cu oameni de la care avem ce învăța, ne ajută să vorbim (uneori prea mult), să împărtășim din cunoaștințele noastre. Este un sprijin important pentru proiectele inspirate de Mercur în Capricorn. Energia lui ne încurajează să învățăm de exemplu de la experți cum să ne facem publicitate, cum să ne prezentăm în social media, sau cum să folosim diferite instrumente de comunicare care ne ajută să avem acea ascensiune ce licărește în mintea și dorința noastră. 

Am glumit când spuneam că râmânem doar în sfera pozitivă a lucrurilor, vreau totuși să remarc câteva riscuri care pot apărea sub această configurație la care să fim atenți:

  • Tendința de a fi foarte autoritar (“Faci așa, pentru că așa zic eu!”), dur, rece, fără scrupule.
  • Seriozitatea dusă la extrem, încrâncenarea.
  • Consumul de energie pe discuții interminabile fără prea multă substanță.
  • Tonul conflictual în conversații.
  • Ne poate lua gura pe dinainte.
  • Împrăștiere în prea multe direcții, stres, epuizare mentală

Ne pregătim de sezonul Vărsătorului, de o Lună Nouă în Vărsător spectaculoasă și începutul noului an chinezesc. Multă energie înnoitoare devine disponibilă.

La tine cum se manifestă acest trend înnoitor, simți că se deschid drumuri noi? 

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.