|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Leului (22 iulie – 23 august 2022). Darurile divinității strălucesc prin noi.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

20/07/2022

Vizualizări

Înainte de a ajunge acasă, în zodia pe care o guvernează, sau mai bine zis împărățește peste ea, Soarele a vizitat semnul Racului. Aici, emoțiile noastre au fost la cote înalte, am fost mai sensibili, mai creativi, am avut un interes ridicat pentru căminul în care locuim, am direcționat din energia noastră către a-l face mai cald și primitor. Pentru mulți dintre noi au ieșit la lumină tot felul de traume mai vechi, de tipare nocive dobândite încă din copilărie, în orice caz, conexiunea cu trecutul, familia și rădăcinile noastre s-a făcut mai ușor și ne-a adus în vizor teme legate de nevoile sufletului. 

Ei bine, în 22 iulie, la ora 23:07, Soarele ajunge în domiciliul său, în zodia regelui Leu. Aici, Luminariul zilei se simte cel mai bine, este pe teritoriul său, unde se va desfășura până în dimineața zilei de 23 august 2022. Din această zodie, energia solară curge frumos, inspirându-ne să preluăm din magnifica sa strălucire. Leul este mândrie, regalitate, leadership, putere, creativitate, curaj și, mai ales, iubire. Avem 31 de zile de explorat și de manifestat atributele Leului, o perioadă în care Sinele se dorește exprimat, văzut, apreciat. Mercur însoțește Soarele în Leu până pe 4 august, ceea ce înseamnă că și procesele de gândire și comunicarea sunt în rezonanță cu acest tip de energie. Suntem mai expansivi, volumul vocii este ceva mai înalt, ne place să ne exprimăm, să fim în centrul atenției, uneori chiar (prea) dramatici. Se lasă cu ghidușie, bucurie de viață, joacă și poate cu ceva lupte de putere.

Din 4 august, Mercur se mută în cel de-al doilea domiciliu al său, în Fecioară. Se simte minunat aici dar ne coboară cu picioarele pe pământ și devenim ceva mai pragmatici. Impetuozitatea Leului se mai domolește un pic, începem ne organizăm ideile iar focusul nostru se direcționează către utilitatea informației pe care o transmitem și mai puțin pe teatralitatea exprimării. 

Venus este în Rac până pe 11 august, păstrăm astfel din sensibilitatea acestui semn, mai ales în ceea ce privește relațiile noastre. Se menține preocuparea pentru înfrumusețarea căminului și este posibil să fim mai deschiși în a face cheltuieli în această direcție. În jurul datei de 9 august (Venus în Rac opoziție Pluto în Capricorn) poate fi o atmosferă mai încordată în relațiile noastre, poate chiar lupte de putere. Pot apărea conștientizări legate de nevoia noastră de control, manipulare și dominare și chiar de tot felul de obsesii pe care le cultivăm. 

După 11 august, Venus părăsește semnul Racului și intră și ea în Leu până în 5 septembrie. În Leu, Venus este mai jucăușă, dornică de atenția partenerului, caută să strălucească în ochii lumii. Căutăm un pic de glamour în viața noastră și pentru plăcerile luxului vom fi nevoiți să cheltuim. Abia în sezonul Fecioarei, prin cuadraturile pe care le formează cu planetele din Taur și opoziția față de Saturn în Vărsător, este posibil să ne dăm seama că ne-am dat în stambă prea mult. 

Perioada este dinamică, Mercur, Venus și Marte schimbă semnul pe parcursul ei, practic jonglăm cu mai multe tipuri de energie, trecem de la o stare la alta, mai ales că pe teritoriul Leului vom fi martorii unui eveniment astrologic unic în viața noastră, întâlnirea Nodului Nord (destinului) cu Uranus în semnul Taurului. Așa o întrevedere importantă numai Regele o putea găzdui, adăugând și mai multă teatralitate contextului. Conjuncția se va produce la grad exact în 26 iulie dar va fi activă mai multe zile (și înainte, și după), setând trendul pentru următorii 15 ani. Pe 1 august se alătură și Marte, creând o atmosferă explozivă de-a binelea. Este vorba despre o resetare de direcție, despre evenimente care ne iau pe neașteptate, ne destabilizează, ne scot serios din zona de confort sau ne dau planurile peste cap. Fiind vorba de Taur, tematica va fi legată de mâncare, apă, loc de pus capul pe pernă, bani, în general de resursele materiale de care dispunem. Suntem practic forțați să schimbăm felul cum ne raportăm la ele (nu le mai luăm ca și când sunt nelimitate, ni se cuvin și sunt ușor de procurat), și cum le gestionăm. Uranus vorbește depre progres tehnologic, de aceea este posibil sa facem un salt considerabil folosind știința modernă. Dar despre inflație, penurie de resurse, și criza financiară auzim în continuu la știri. 

Taurul este însă, mai mult decât despre  nevoile noastre primare și resursele noastre materiale tangibile. Este despre cele interioare, despre talente și abilități. Despre darurile divine pe care le-am primit nu pentru a le ține ascunse, ci pentru a le manifesta în realitatea cotidiană, pentru a le împărtăși celorlalți și a ne face utili pe acest pământ. Astfel, mai ales în prezența energiei solare a Leului, suntem puși în fața unor întrebări fundamentale, care nu mai așteaptă timp de analiză:

  • Care sunt valorile care contează cu adevărat pentru tine?
  • Ce crezi despre tine, ce valoare crezi că ai?
  • Cum te onorezi la adevarata ta valoare? Ești conștient(ă) de ea?
  • Ce este nevoie să faci pentru a crea mai multă abundență și prosperitate în viața ta? Cum vrei să obții acele bunuri materiale care contează pentru tine? 

Una dintre posibilități ar fi să jelim trecutul cu prețurile și contextul lui economic, să ne plângem de toate și să ne menținem într-o stare de neputință. Dar contextul planetar este, în ciuda aparențelor, extrem de favorabil. Pentru cei flexibili, deschiși, pentru cei care recunosc risipa și batjocura adusă resurselor pământului de epoci întregi încoace. Pentru cei dispuși să schimbe, să găsească soluții inovatoare, cei care pun umărul și au în conștiință un interes mai mare decât cel personal. Și sezonul Leului aduce inspirație din plin, curaj și bucurie de viață. Să nu uităm că Jupiter este în Berbec, în armonie cu semnul Leului, sporind astfel optimismul și dorința de afirmare pe scena vieții. 

Sigur, Leul are și umbra sa, la fel ca toate celelalte zodii, de aceea să fim atenți la ego, la fixism, agresivitate, competitivitate exacerbată, disperare după atenție, narcisism, la prea mult dramatism și poleială. Dincolo de toate acestea Leul este extrem de atrăgător, loial, carismatic și extrem de generos: cu banii săi, cu atenția, cu energia sa.  Intenția lui este de fapt, de a aduce bucurie oamenilor. Este haios, plin de vitalitate și creativitate. Acest tip de energie ne vine în această perioadă la îndemână, o putem modela după bunul plac, mai ales în sectorul de viață în care avem Leul pe harta natală. 

Vă doresc un sezon al Leului strălucitor, să aveți curaj să vă poziționați în lumina reflectoarelor. Să aveți cât mai multă maleabilitate și adaptabilitate la evenimentele ce ne vor surprinde și încredere că rolul lor este de a ne aduce mai aproape de drumul cel mai potrivit sufletului nostru. Cu umor și apetit de a trăi la potențial maxim putem primi cu demnitate orice experiență ne dăruiește Universul. Să fim conștienți că suntem responsabili de talentele pe care ni le-a dăruit divinitatea și putem onora această favoare primită doar prin a le pune la treabă, cu curaj și încredere. 

Evenimentele astrologice principale ale sezonului Leului sunt:

22 iulie – ora 23:07 – Soarele părăsește zodia Racului și ajunge în semnul său de domiciliu pe care îl și guvernează, cel al Leului.

26 iulie – Conjuncția Nodului Nord (destinul) cu Uranus în Taur.

28 iulie – ora 09:36 – Lună Nouă în Leu.

28 iulie – Jupiter staționează, urmând ca apoi să își înceapă mișcarea de retrogradare în Berbec. Va reveni în Pești în 28 octombrie unde va sta o perioadă scurtă, până în 20 decembrie, zi în care își va începe din nou drumul prin zodia Berbecului.

4 august – Mercur iese din semnul Leului și intră în Fecioară, una dintre cele două zodii pe care le guvernează.

11 august – Venus schimbă zodia, părăsește Racul și intră în extravagantul semn al Leului.

12 august – ora 04:35 – Lună plină în Vărsător.

20 august – Marte își încheie tranzitul în Taur și intră în Gemeni, zodie în care va sta o perioadă mai lungă. Acest tranzit extins se datorează perioadei de retrogradare.

23 august – ora 06:16 – Soarele pleacă din domiciliul său pentru a își începe un nou ciclu de vizite în toate celelalte 11 zodii ale cercului zodiacal, prima la rând fiind Fecioara.

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare