|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Peștilor (18 februarie – 20 martie 2022). Sfârșit de cerc zodiacal. Evaluări, concluzii, odihnă, acceptare și vis despre un nou ciclu al vieții noastre.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

18/02/2022

Vizualizări

Ne aflăm la sfârșitul anului astrologic început în martie 2021, odată cu Echinocțiul de primăvară, când Soarele, proaspăt intrat în zodia Berbecului, deschidea o nouă călătorie prin cele 12 semne zodiacale. Primăvara astronomică anunța atunci începutul unei noi aventuri în drumul nostru evolutiv, un nou ciclu, o temă nouă de viață (sau mai multe). Vineri, 18 februarie, ora 18:43, Soarele intră în zodia Peștilor, a 12-a zodie, anunțând încheieri de etapă, de ciclu, nu înainte de a avea o perioadă pentru a ne uita la parcursul nostru din ultimele 12 luni și a evalua drumul străbătut. 

Să îmbrățișăm cu acceptare și iubire punctul la care am ajuns în viața noastră!

Sezonul Peștilor aduce cu el o energie fluidă, ce ne ajută să privim în urmă, să înțelegem rostul evenimentelor care ne-au provocat în ultimul an, să asimilăm lecțiile de viață aduse de acestea și, ceva mai înțelepți decât în urmă cu un an, să îmbrățișăm cu acceptare și iubire punctul la care am ajuns în viața noastră. Peștii au acest dar de a crea un spațiu lipsit de judecată și încrâncenare, astfel că următoarele 30 de zile putem exersa iubirea de sine și de tot ce este, cu mai multă ușurință. Ne putem deschide canalele intuitive pentru a percepe acel Bine mai înalt decât dorințele și năzuințele noastre, decât „eșecurile” și „neîmplinirile”. Este ceea ce este și e bine așa. 

Ne conectăm la spații mai puțin palpabile, dincolo de spațiul material, obiectiv și pragmatic

Sezonul Peștilor este, la prima vedere, extrem de liniștit, lipsit de evenimente astrale tensionate. Nicio planetă nu traversează vreun semn de foc astfel că e posibil să fim mai lenți, apatici și visători. Acum este mai puțin despre „a face” și mai mult despre “a crede”, a învăța conlucrarea cu Universul și a-i lăsa și partea lui de treabă. 11 luni au fost de tras pentru noi, a-12-a este a lui Dumnezeu să-și arate măreția și magia.

Multă emoție și sensibilitate însoțesc acest semn de apă, ajutându-ne să ne scufundăm în apele adânci ale subconștientului. Receptorii intuitivi se activează, conectându-ne, prin meditații, ritualuri spirituale, rugăciune, la spații mai puțin palpabile, dincolo de spațiul material, obiectiv și pragmatic.

Să fim atenți la mesajele pe care le primim!

Chiar dacă primele zile ale sezonului ne prind încă agitați de energia puternică a Lunii pline în Leu din 16 februarie, eventualele insomnii se disipează, pot apărea stări de somnolență, de nevoie de retragere și izolare, iar visele ne pot transporta în tot felul de lumi, vieți sau povești. Să fim atenți la mesajele pe care le primim în vis, pot fi indicii extrem de valoroase.

Este un timp al iertării. Iertare de sine și de alții, cu compasiune și înțelegere. Apele Peștilor vin să spele din povara neiertării pe care egoul nostru o cară pe umeri și care, unora dintre noi le îmbolnăvește trupul. A da drumul poveștilor din cap care ne țin captivi într-un spațiu închis, egoist și orgolios, poate însemna un proces valoros de vindecare.

Avem de învățat ce este echilibrul

Este un timp al iubirii. Iubirii de sine, de alții și de tot ce este. Unul dintre evenimentele importante astrologice ale anului este reprezentat de conjuncția prelungită dintre Marte și Venus, care merg la braț o perioadă mai îndelungată decât de obicei în alți ani. Războinicul și pacificatoarea, Îndrăgostiții, Ying și Yang sunt câteva dintre arhetipurile ce descriu această polaritate/dualitate care sunt, dealtfel, specifice întregului an. Mesajul transmis de această îmbrățișare a astrelor, poate însemna că avem de învățat echilibrul, parteneriatul dintre dorință/forță/acțiune (Marte) și plăcere/iubire/relații/abundență(Venus). De exemplu: 

  • am o dorință de a-mi îndeplini un anumit scop, dar alături de cine mă bucur în aventura obținerii acelui scop?
  • acțiunile mele contribuie celor din jur, sunt în armonie cu ceilalți sau sunt concentrat(ă) doar pe țelul meu egoist?
  • alături de cine evoluez și ascensionez, cu cine împart bucuria triumfului? Întrebare valabilă mai ales până pe 6 martie, cât încă cele două planete traversează semnul Capricornului.
  • care sunt partenerii relaționali alături de care pot fi eu însumi/însămi? Alături de cine pot fi autentic, cu toate ciudățeniile și nonconformismul meu? Alături de cine mă simt liber și îmi pot urma visul și viziunea nestingherit(ă)? Valabil mai ales din 6 martie încolo, când Venus și Marte pășesc împreună în semnul Vărsătorului.   

De evitat în sezonul Peștilor:

  • televizorul și orice alt canal de transmitere a “informației” în massmedia. Pe acest tip de energie se pot propaga prin aceste mijloace extrem de multe manipulări, iluzii, minciuni, denaturări de fapte.
  • abuzul de alcool, medicamente, droguri, substanțe psihotrope și orice ne poate trage în hăul dependenței, din dorința noastră de a evada din cotidian și a ne refugia într-o lume iluzorie.
  • investițiile pentru care nu s-a făcut o analiză prealabilă serioasă și pragmatică. Pe acest tip de energie putem cădea mai ușor în capcana escrocilor, a promisiunilor fără acoperire. Cu toate acestea, pot exista cazuri de câștiguri exorbitante, ale unora care pare că “le-a pus Dumnezeu mâna în cap”.
  • tendința de a glorifica suferința, de a se sacrifica pentru “binele” celorlați, de a se anula pe sine pentru a se dărui. Nu este rău să ne dăruim, dar să fim atenți la echilibru, la îndeplinirea primei responsabilități, aceea față de noi înșine.
  • autoînvinovățirea, autocritica, presiunea. Putem fi mai deconcentrați, distrași, împrăștiați iar asta ne poate deraia de la to-do list-urile zilnice, ceea ce poate naște frustrare. Sezonul Peștilor este despre a ne deschide către noi oportunități, către noi drumuri, de aceea o desprindere de rutina cotidiană și de control este binevenită.

Ne conturăm noul drum, noile năzuințe și viziuni

Energia Peștilor este una de tip mutabil, adică are rolul de a rupe, a dezrădăcina, a încheia etape și a pregăti terenul pentru noi începuri. Ce nu mai este folositor, ce nu mai corespunde cu ce suntem astăzi, ce reprezintă pentru noi o povară începe să se dizolve. De acum, intră în acțiune imaginația, acel instrument cu care ne conturăm noul drum, noile năzuințe și viziuni. Pictăm pe tabloul vieții cele mai frumoase forme cu cele mai frumoase culori, acea realitate pe care dorim să o experimentăm. Din 20 martie, Berbecul va prelua în forță frâiele și ne va infuza cu energia începutului unei noi creații. 

Să învățăm de la Pești deschiderea către lume, către posibilități de toate felurile, adaptabilitatea și flexibilitatea. Să învățăm să trecem dincolo de limitele de tot felul și să explorăm viața din toate unghiurile. Să ne descătușăm creativitatea și să găsim bunătatea și frumusețea chiar și acolo unde mintea noastră de zi cu zi vede răutate și urâțenie. Chiar și acolo este un sens, o fărâmă de speranță. Și, mai presus de toate, să învățăm credința. Încrederea în ceva mai mare decât noi și într-o forță divină protectoare, alături de care suntem în proces continuu de creație a propriei realități. 

Principalele evenimente astrologice ale sezonului Peștilor sunt:

18 februarie – Soarele intră în zodia Peștilor (ora 18:43)

2 martie – Lună nouă în Pești (ora 19:34)

5 martie – Conjuncție Soare-Jupiter în Pești

6 martie – Venus și Marte părăsesc concomitent semnul Capricornului și intră împreună în casa Vărsătorului.

10 martie – Mercur intră în zodia Peștilor.

13 martie – Conjuncție Soare-Neptun în Pești

18 martie – Lună plină în Fecioară (ora 9:17)

20 martie – Echinocțiu de primăvară, Soarele intră în Berbec deschizând un nou an astrologic. 

Un sezon al Peștilor cu multă iubire, inspirație, imaginație, încredere și magie vă doresc!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare