|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 17-23 ianuarie 2022. Ce mai face sufletul tău?


Alice Panțâru

Autor

Publicat

16/01/2022

Vizualizări

Săptămâna este una cel puțin interesantă, cu o Lună plină în Rac, o schimbare de sezon astrologic de la Capricorn la Vărsător, dar și cu axa colectivă de destin care se schimbă pentru următoarele 18 luni de la Săgetător-Gemeni la Scorpion-Taur. 

Luni noaptea spre marți, pe 18 ianuarie la ora Bucureștiului 1:48 am, Luna ajunge la maximum de iluminare, formând aspectul de Lună plină în semnul Racului. Este foarte intensă această Lună plină, deși această intensitate nu este neapărat la vedere. Emoțiile, sensibilitatea, senzitivitatea sunt extrem de puternice, ne simțim vulnerabili și protectivi, iar toate acestea sunt stârnite de o energie foarte subtilă ce provine de la Pluto în Capricorn, aflat în opoziție. E ca și când sufletul se simte copleșit de tot ceea ce se întâmplă în lume și simte nevoia retragerii în carapace, simte nevoia să se oblojească, să se îngrijească, să fie alături de cei dragi, să simtă căldura unui cămin cald și confortabil. 

Unde ne simțim lipsiți de putere, sau, din contră, unde suntem avizi de control și putere? Pot ieși la lumină tipare, răni, abuzuri din copilărie și de ce nu, din vieți anterioare, pe care le cărăm în spate simțindu-ne mici și neajutorați, dependenți de alții mai puternici. Pluto conjunct cu Soarele în Capricorn luminează acele zone adânci tenebroase ale ființei noastre ajutându-ne să transformăm vulnerabilitatea în putere și autoritate asupra propriilor alegeri. Luptele de putere vor fi la ordinea zile, poate în familie, poate familia versus corporații sau alte tipuri de autoritate, poate încrâncenări pe moșteniri sau funcții importante.

Mercur retrograd în Vărsător conversează nervos cu Uranus în Taur. Nu este exclus ca ceva de care mintea noastră este sigură că știe, să se schimbe brusc. Noi informații științifice dărâmă paradigme tot științifice, sau cel puțin le supune rediscutării, revizuirii, reanalizării. Sextilul pe care Mercur îl face cu Chiron în Berbec sugerează că poate fi vorba de informații care ajută la vindecare, tămăduire, la închiderea unor răni. 

Zilele de marți, miercuri și joi până la ora 16:02 stau sub semnul Lunii în Leu, ce urmează intensității Lunii pline de marți dimineața. În drumul său în Leu, Luna face opoziție cu Mercur și Saturn în Vărsător dar și cuadratură cu Uranus din Taur, ziua cea mai afectată de aceste poziții tensionate fiind miercuri, 19 ianuarie. Pe lângă faptul că poate ar fi bine să amânăm deciziile importante și să nu le luăm în această configurație, să fim atenți la agresivitate, reacții violente izvorâte din orgoliu, reacții impulsive ce pot izbucni pe nepusă masă. La fel de neașteptat poate reacționa și planeta, erupția vulcanului din Arhipelagul Tonga fiind doar un preambul al unei energii pământene destul de imprevizibile pe care poziția planetelor o oglindește. 

Joi, 20 ianuarie, de la primele ore ale dimineții, Soarele părăsește semnul Capricornului, deschizând sezonul rebelului, inovativului, independentului Vărsător. Urmează o lună în care temele la care vom lucra sunt legate de comunitate, anturaj, prieteni, grupuri și asociații, libertate, revoluție, tehnologie, inovație. La un nivel superior, sezonul Vărsătorului poate aduce evoluție spirituală, acces la sfere de cunoaștere înalte, idei și soluții geniale. 

Axa Scorpion-Taur se activează începând de marți, pentru următoarele 18 luni, aceste două semne găzduind Nodul Sud (karma, energia care trebuie elevată, transformată) și Nodul Nord (noua lecție ce trebuie învățată la nivel colectiv, misiunea, destinul). Această axă vorbește despre valori, despre profunzime versus simplitate, despre talente și abilități personale versus resurse provenite din exterior. Avem un an și jumătate de asimilat învățăturile axei financiare care aduce provocări pe această linie. Fiind vorba de Scorpion la Nodul Sud vom fi martorii unor demascări de zile mari, multe secrete murdare vor ieși la lumină, multă mizerie adunată de generații încoace se va spăla la nivel de umanitate. 

O săptămână revelatoare vă doresc, cu pace în suflet și încredere în drumul nostru pe acest Pământ. 

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare