|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 1-7 noiembrie. Monștrii ies la lumină.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

31/10/2021

Vizualizări

Ne reconectăm pentru o nouă sesiune de scanare a planetelor în mișcarea lor pe cer, având ca instrument telescopul iubirii, acceptării a tot ce este așa cum este, al conexiunii autentice și al divinului din noi și din tot. Pentru mine a fost o perioadă în care am simțit o gălăgie asurzitoare, de aceea am preferat să nu mai adaug și eu zgomot. La rândul meu am avut nevoie să evaluez, să înțeleg, să conștientizez. Au fost momente în care m-am contaminat din energia colectivă multă negativitate, conflict, tristețe, frică, durere și am considerat că este responsabilitatea mea să nu transmit mai departe aceste stări. 

Suntem în sezonul Scorpionului, regele transformării profunde interioare. În plin proces de destructurare a vechii lumi, luna Scorpionului este esențială pentru ceea ce creăm în viitor. În această perioadă avem de gestionat distrugerea a ceea nu ne mai este de folos, după ce forăm serios în profunzimi și scoatem la lumină acele lucruri pe care le-am ascuns sub preș de foarte mult timp. Scorpionul are ca simbol arhetipul păsării Phoenix, de aceea trebuie să acceptăm că sunt unele aspecte ale vieții noastre care se vor transforma în cenușă, iar procesul, chiar dacă este dureros, are ca urmare o renaștere din propria cenușă. 

Săptămâna începe sub semnul Lunii în zodia Fecioarei și cu o energie favorabilă sugerată de aspectul armonios dintre Mercur în Balanță și Jupiter în Vărsător. Poate fi un moment bun de planificare, organizare, de trasare a unor direcții de viitor. Putem avea inspirație uimitoare, idei noi și revoluționare, putem primi vești sau semne care se referă la planurile noastre de viitor. Este bine să stăm cu mintea cât mai deschisă și flexibilă și neapărat liberă. Liberă de bruiajul exterior care flutură cu agresivitate “o singură soluție”. Jupiter în Vărsător îi asigură lui Mercur un flux infinit de posibilități, el expansionează, în niciun caz nu limitează.

Spun că este ideal să lăsăm mintea cât mai liberă deoarece Mercur în Balanță este în tensiune cu Pluto în Capricorn (controlul exercitat de autoritatea exterioară, manipularea) aspect care este la grad perfect marți, dar și câteva zile după. Miercuri, 3 noiembrie, se alătură tensiunii și Luna în Balanță, adăugând sensibilitate și reactivitate emoțională. Este posibil să vedem lupte ideologice pentru dreptate, echitate și justiție. Poziția lui Marte în Scorpion ne indică că aceste lupte este posibil să se ducă în spatele scenei, de această dată gălăgia nu mai este atât de asurzitoare între tabere, mai curând se pun la cale planuri, strategii ce se vor desfășura pe o perioadă mai lungă. Fiecare grup de interese lucrează mai subtil, cu perdea.

Joi, 4 noiembrie, ora Bucureștiului 23:14, se produce fenomenul de Lună Nouă în Scorpion, un moment astral extrem de intens, în care planetele se află în poziții ce sugerează blocaje, ciocniri, evenimente șocante, tot felul de tensiuni care ajută la acea distrugere de care vă vorbeam la început. Lucrurile devin critice tocmai pentru a ne forța să dăm drumul, să renunțăm, să schimbăm din rădăcini. Fiecare dintre noi în domeniul de viață marcat de gradul 12 Scorpion în harta natală. Marte este foarte aproape de cele două luminarii în Scorpion, ceea ce ne sugerează și forță de a mișca lucrurile, de a acționa, de a rupe, de a lupta. Vizavi de cei 3, privește ghiduș Uranus în Taur, amuzându-se de surprizele pe care le va produce exact unde nu ne așteptăm. De aici, de jos, lucrurile pot părea pentru unii dintre noi tragice, dar în ecuația astrală zeii sunt mult mai detașați și neîncrâncenați. La fel vor vedea lucrurile și cei care au făcut munca de transformare personală de ceva timp, care au măiestria de a percepe cu înțelepciune și acceptare haosul actual. Una dintre temele scorpionice este de exemplu, moartea. Unii o pot înțelege ca o mare dramă, alții o văd ca pe trecere firească într-o altă dimensiune. Unii pot vedea haos și conflict și se simt complet deznădăjduiți, alții pot percepe nebunia actuală ca un lucru firesc în procesul de renaștere a omenirii. Alții pot pendula între aceste perspective.

Momentul este unul al schimbărilor drastice, al crizelor și metamorfozei. Marte în Scorpion favorizează accesarea zonelor noastre adânci ale ființei noastre de unde putem scoate la lumină dorințele noastre cele mai profunde și autentice. Aceasta este structura în jurul căreia să ne construim viitorul. Mă gândesc că un ritual pentru acea seară poate include și o foaie de hârtie pe care să scriem la ce/cine dorim să renunțăm din vechea viață, ce cărăm în spate și nu ne lasă să înaintăm, ce nu mai poate continua în forma actuală. De asemenea, să scriem ce ne dorim să creăm, ce este adevăr pentru noi, cum dorim să arate viața noastră, lăsând la o parte poleiala, dorințele altora, confortul sau ideea că nu suntem în stare. Adevărul este că putem orice, dar ideea că nu noi suntem în controlul propriei vieți ne este demult inoculată în conștiință. Cu toate acestea, noi avem controlul deplin al vieții noastre, permanent la braț cu Dumnezeu.

Vineri, 5 noiembrie, Venus părăsește semnul Săgetătorului și intră în cel al Capricornului, din nou lăsăndu-ne fără prea multă energie de foc (cel puțin deloc de la planete, doar de la asteroizi și alte puncte astrologice). Sâmbătă, 6 noiembrie, și Mercur schimbă semnul, întrând și el, în Scorpion. Această conglomerare a planetelor în semne de apă, pământ și aer poate sugera o carență de optimism și voie bună. În schimb, poate fi o perioadă propice pentru studiul științelor oculte, ezoterice, și pentru introspecție. Suntem mult mai receptivi la lumea de dincolo de planul 3d al materialității. Devenim mult mai abili în a vedea dincolo de aparențe, fiindu-ne mai ușor să facem curat în viețile noastre: în relațiile noastre, în activitatea noastră, în sufletul nostru. Să fim atenți la ceea ce simțim în această perioadă, dincolo de procesele raționale și de ceea ce am fost învățați. Barometrul intuitiv nu mai poate fi atât de ușor păcălit.

Dacă Fecioara este expertă în curățenia exterioară, Scorpionul este maestrul curățeniei interioare. Să ne fim aproape în procesul intim al fiecăruia dintre noi de epurare și regenerare, măcar prin blândețe și înțelegere. Mulți monștri ies la lumină din interiorul nostru în această perioadă iar secretul este să nu ne luptăm cu ei, să nu încercăm să-i respingem, ci mai curând să-I îmbrățișăm și să-i acceptăm ca părți firești ai sufletelor noastre. La fel ca în povești, monștrii au, de cele mai multe ori, cele mai adânci răni și suferințe. Să le fim tămăduire, nu sabie, să le fim sprijin, nu călăi.

O săptămână regeneratoare, cu ușurință, blândețe, vindecare și iubire să avem. 

Sursa foto: https://expertphotography.com/fantasy-photography/

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *