|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Balanței (22 septembrie-23 octombrie). Pornim motoarele cu rafinament. Coechipieri în lupta pentru echitate.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
21/09/2021
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Miercuri, 22 septembrie, la ora 22:21, Soarele părăsește semnul analitic și perfecționist al Fecioarei și intră în zodia Balanței. Marcăm astfel Echinocțiul de toamnă, moment în care ziua este egală cu noaptea. Toamna astronomică aduce, în emisfera nordică, zile din ce în ce mai scurte și nopți din ce în ce mai lungi. Este un moment important de shift energetic, aflându-ne deja la mijlocul cercului zodiacal, după o călătorie în jurul Soarelui de 6 luni, pornită odată cu Echinocțiul de Primăvară. 

Pe 20 martie,  Berbecul a dat startul noului an astrologic, Soarele călătorind apoi prin Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară, fiecare dintre aceste zodii aducând pentru fiecare dintre noi tot felul de experiențe, învățăminte, activându-ne în harta natală energiile acestor zodii. 

Acum sosește rândul Balanței să își manifeste darurile și lecțiile într-un context astral din ce în ce mai complicat, ce ne va solicita din plin atât la nivel individual cât și social. 

Momentul echinocțiului este unul important, trasează practic direcția pentru următoarele 3 luni, iar harta astrologică a zilei indică un potențial imens de a porni lucruri, de a iniția, de a trece la acțiune. Vorbim de energia cardinală a planetelor (Soarele, Luna, Mercur, Marte) care facilitează noile începuturi. Ideal este să fim noi înșine cei care ne trasăm singuri direcția, nu să ne aliniem direcției impuse din afară atâta vreme cât nu se potrivește cu adevărul nostru interior.

Da, Balanța este acel tip de energie care ne învață să ținem cont de celălalt, să cooperăm, să ascultăm, dar marea ei lecție este de a face toate acestea fără a se trăda pe sine. Fără a se compromite, fără a închide ochii și a accepta un status-quo doar de dragul menținerii păcii și a unei armonii fake. 

Intervalul 22 septembrie – 23 octombrie exact despre acest lucru vorbește, poate mai mult ca niciodată. Aspectele tensionate care se formează între planete în această perioadă ne obligă să ne confruntăm cu tendința noastră de a ne știrbi propria autoritate. De mici copii suntem învățați să ascultăm de o autoritate exterioară (părinți, profesori, șefi, guverne) din poziția de subordonare, și avem prea puțin exercițiul de a ne susține în fața acestora propriul adevăr. Marele dar al energiei Balanței este acela că poate face acest lucru dintr-un spațiu al eleganței, al rațiunii și dreptății. Este perfect capabilă să-și susțină punctul de vedere cu grație, cu voce joasă, poate chiar cu șarm. Nu înseamnă, însă, că vom asista doar la scene demne de curți regale, pe frecvențe joase vor exista destule cuvinte urâte aruncate, agresivitate și reactivitate. 

Balanța este despre echitate, dreptate, justiție, este un excelent mediator și susținător al legii corecte. Alături de Soare și Mercur, Marte în Balanță poate scoate la lumină oameni care luptă pentru aceste dezirate, luptă pentru alții și susține asocierile și parteneriatele justițiare. Pluto în Capricorn este cel care tensionează armonia Balanței în această perioadă, iar configurațiile perioadei sunt catalizator pentru a excava corupția, minciunile, manipulările și controlul dominator al autorității exterioare. 

La momentul echinocțiului Uranus în Taur este în opoziție cu guvernatoarea Balantei, Venus, aflată în Scorpion. Este semnul unei reconfigurări a conceptului nostru despre resurse, bani, abundență și valori personale. Deja vedem o diminuare, o scumpire imensă a resurselor iar acest lucru ne obligă să revizuim felul în care ne raportăm la ele, poate chiar ne invită să inovăm, să creem un alt stil de viață care să necesite un alt tip de resurse. Un concept nou despre abundență ni se va deschide în viitor, mai ales că axa nodurilor lunare se va muta în decembrie, pentru următorii 2 ani și ceva, pe axa financiară Taur-Scorpion. 

Ideea de pornire a motoarelor și de acțiune pe o nouă direcție este susținută și de ieșirea din retrogradare a 3 planete grele, vorbim de Pluto, Saturn și Jupiter, iar din 18 octombrie încolo și a lui Mercur. Revizia este pe sfârșite, Neptun va ieși și el ulterior în decembrie, iar Uranus în ianuarie. Pare că lucrurile se vor mișca într-un ritm mult mai alert, tot înainte, cu forță sporită.

Sezonul Balanței ne susține în a ne reevalua relațiile noastre cu oamenii din jur dar și cu mediul social, cu grupurile din care facem parte, comunitățile noastre, nația din care facem parte. 

 • Cum știm să gestionăm aceste parteneriate? 
 • Care este contribuția noastră? 
 • Ne asumăm responsabilitatea? 
 • Menținem echilibrul între energia pe care o investim și cea pe care o primim? 
 • Cum îmi comunic adevărul interior, cu eleganță și distincție sau arunc cuvintele fără să țin cont de efectele pe care acestea le au asupra interlocutorului? 
 • Mă subordonez autorității exterioare sau rămân autentic și în putere să mă susțin singur(ă) pe picioarele mele?
 • Știu să lucrez în echipă, știu să ascult și alte puncte de vedere care pot ajuta rezultatului final? Sau mă chinui singur să fac lucrurile doar pentru că nu accept și opiniile altora la masa negocierilor?

Acestea pot fi câteva dintre întrebările perioadei, o toamnă care se anunță încinsă, cu evenimente ce ne vor scoate mult din zona de confort. Detașarea, menținerea într-o frecvență înaltă a gândurilor și cuvintelor, socializarea selectivă, doar cu persoanele a căror prezență în viața noastră are însemnătate, are sens și creează valoare pot fi câteva din cheile prin care putem să rămânem în spațiul neutru și armonios pe care Balanța îl adoră atât de mult. 

Evenimentele astrologice majore ale perioadei sunt:

 • 22 septembrie – Soarele părăsește semnul Fecioarei, cea care din haos creează ordine și intră în semnul echilibrat și justițiar al Balanței. Echinocțiul de toamnă.
 • 27 septembrie – Mercur în Balanță intră în mers aparent retrograd.
 • 6 octombrie – Lună Nouă în Balanță iar Pluto își reia mersul direct.
 • 7 octombrie – Venus iese din exilul Scorpionului și intră în mai optimistul și aventurosul Săgetător.
 • 11 octombrie – Saturn iese din retrogradare și își continuă mersul direct.
 • 18 octombrie – Mercur își încheie periplul retrograd și intră în mers direct, continuând în semnul Balanței.
 • 20 octombrie – Lună plină în Berbec.
 • 23 octombrie – Soarele iese din zodia Balanței și intră în semnul enigmatic dar magnetic al Scorpionului. 

Un sezon al Balanței cu înțelepciune, recâștigarea autorității interioare și relații împuternicitoare! Echinocțiu fericit!

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.