|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky 20–26 septembrie 2021. Încheiere de etape, flux emoțional intens. Brainstorming cosmic.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

19/09/2021

Vizualizări

În aceste zile în care oamenii ridică ziduri și pun bariere fizice în calea libertății de circulație, de gândire și credință prin tot felul de certificate, când oamenii se sortează și se încadrează pe categorii, Luna plină în semnul Peștilor din 21 septembrie, ora 2:54 am, ora Bucureștiului, dizolvă toate aceste limite, amintindu-ne că suntem picături ale aceluiași ocean. Separarea este doar o iluzie, la fel ca fricile și granițele pe care ni le trasăm.

Ziua de luni se află sub semnul Lunii în zodia Peștilor, la pachet cu emotivitatea, sensibilitatea și puterea intuitivă. La primele ore ale zilei de marți, Luna se află în momentul ei maxim de iluminare, scoțând în lumina reflectoarelor zone întunecate ale subconștientului, tipare karmice, iluzii, vise, judecăți, frici, vicii. Toate acestea ne inundă emoțional și refulează prin toți porii noștri, cerând să fie eliberate, scoase din interior și lăsate în afara ființelor noastre. Toate aceste poveri ce nu ne mai servesc misiunii noastre personale au șansa să își cunoască sfârșitul. Este un moment de încheiere de etapă, de vindecare și renunțare la tot ce nu ne mai este folositor. Energia vitală este la cote joase, mai potrivită fiind introspecția, retragerea din mijlocul agitației sociale, mediația, ritualurile, plimbările pe lângă apă, înotul sau băile cu săruri și uleiuri esențiale. Menținerea frecvenței înalte a gândurilor, cuvintelor și emoțiilor noastre este esențială. Iertarea, acceptarea (nu resemnarea), gratitudinea, iubirea a tot ce este, așa cum este, empatia sunt atitudini pe care să le exersăm, împreună cu găsirea echilibrului între rațiune și magie. 

Ziua de marți debutează cu intrarea Lunii în zodia Berbecului, fiind semnul schimbării bruște de energie, de la melancolia Peștilor trecem la impetuozitatea Berbecului, la nevoia de acțiune și inițiativă. Încep să se încingă spiritele, ne simțim iritați, nerăbdători și destul de egoiști. Aspectul armonic creat între Mercur în Balanță și Jupiter în Vărsător poate aduce vești bune,  dorința de socializare și conversații pe tema idealurilor sociale sau idei care să susțină demersuri legale legate de dreptate, echitate și adevăr. 

Miercuri, 22 septembrie se produce Echinocțiul de toamnă, odată cu intrarea Soarelui în semnul Balanței. Suntem la jumătatea cercului zodiacal, sezonul Balanței având ca temă principală relațiile, parteneriatele, cooperarea, justiția și echilibrul între energia pe care o oferim și cea pe care o primim. 

Joi (începând cu ora 15:38), vineri și sâmbătă, Luna tranzitează semnul Taurului. Sunt zile în care dorim să ne ancorăm, tânjim după stabilitate, siguranță și confort, însă ceea ce avem în meniu este exact opusul: destabilizare, surprize neașteptate, evenimente șocante, pe alocuri. Domeniul finanțelor este și el zguduit din temelii (Venus în Scorpion opoziție Uranus în Taur), precum și cel al resurselor folosite în comun. 

Duminică, planetele formează un superb triunghi de aer (Luna și Nodul Nord în Gemeni, Marte, Soare și Mercur în Balanță, Saturn și Jupiter în Vărsător). Această configurație se simte ca o structură nouă, dar nu palpabilă, ci mai curând la nivel de principii, de viziune. Poate fi vorba de o infuzie de idei inovative, geniale, venite parcă din viitor, pentru a ajuta omenirea să se desprindă de structurile de autoritate care ne guvernează la acest moment (reprezentate de Pluto în Capricorn). Ca și cum oamenii fac un pas înainte prin ingenuozitate și găsesc soluții fresh, neașteptate la problemele create de cei care vor să controleze prin frică și restricționarea spiritului. Aici cheia este cooperarea, lucrul în echipă, ascultarea cu curiozitate, medierea, echilibrul. Pare a se pune de un brainstorming cosmic unde există și inspirație și voință și acțiune. De la ciupercile care mănâncă plasticul la soluții noi de creare a energiei, de la tehnologiile care ne conectează într-un fel nou la modalități diferite de comunicare, la acest moment tot felul de idei sunt puse în dezbatere. Încep să apară zorii unei noi organizări a comunităților, cu mai multă autonomie și independență. De aceea, la nivel 3D, conflictele sociale se adâncesc, resursele devin extrem de costisitoare, tocmai pentru a impulsiona inițiativele de desprindere de statul centralizat. 

O săptămână cu echilibru, flexibilitate și conștiență să avem!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *