|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 16-22 august 2021. Schimbarea vine din interior


Alice Panțâru

Autor

Publicat

16/08/2021

Vizualizări

Ne menținem pe trendul energetic în crescendo, săptămâna culminând cu Luna plină în Vărsător de duminică, 22 august, a doua din acest an, repetiție cu o frecvență destul de rară în ecuația astrală. Avem o conjunctură complexă, dinamică, ce se înscrie în deja obișnuita impredictibilitate și instabilitate cu care începem să ne obișnuim treptat. Ca de fiecare dată, ne antrenăm împreună să privim situația cu detașare, cu acceptare, cu încredere în noi și în acel „Ceva” mai mare decât noi care ne așează în meniu exact acele ingrediente de care avem nevoie pentru a evolua și a ne eleva spiritul.

Venus își începe tranzitul prin Balanță

Luni, 16 august, Venus își începe tranzitul prin zodia pe care o și guvernează, Balanța, urmând să-și părăsească domiciliul pe data de 10 septembrie. În acest răstimp ea se simte confortabil pe propriul ei teritoriu, punându-ne la dispoziție o viziune pacifistă asupra relațiilor din viața noastră precum și o mai mare disponibilitate către negociere și compromis. Poate aduce mai multă frumusețe în realitatea noastră de zi cu zi, mai multă înțelegere față de punctele de vedere ale celorlalți, dorința de a experimenta fațeta artistică și estetică a vieții precum și nevoia de ne expune în planul vieții sociale.

Partea nefavorabilă a acestei poziționări constă în riscul de a ne pierde individualitatea și propria bunăstare de frica de a deranja apele, de a supăra, de a pierde o anumită stare de fapt confortabilă. Putem trata astfel relațiile cu superficialitate, lipsă de profunzime iar focusul să fie spre “a da bine” în ochii lumii, în defavoarea adevărului interior. 

Uranus intră în mișcare aparent retrogradă

Vineri, 20 august, Uranus, planeta vedetă a vremurilor noastre, răspunzătoare pentru destabilizarea și răsturnările de structuri la care suntem cu toții martori, intră în mișcare aparent retrogradă până în ianuarie 2022. În această perioadă schimbarea este cu predilecție la nivel interior. Este interesant să ne uităm în propria astrogramă și să vedem unde se situează gradul 14 Taur, deoarece acela este punctul de pornire a revoluției interioare.

Nevoia de reformă se poate simți în unele relații în care nu ne simțim liberi, autentici sau în care există un sentiment de sufocare, poate fi în sectorul carierei sau al serviciului, poate fi un proiect care ne ține pe loc și nu ne lasă să ne dezvoltăm, poate fi o rutină alimentară care ne este nocivă, sau atașamentul de anumite resurse sau un anumit standard financiar. În orice caz, acest Uranus în Taur vine să înnoiască acele domenii din viața noastră în care lucrurile stagnează, există complacere în zona de confort sau totul decurge în mod predictibil. 

O perioadă în care revizuim, ajustăm și reconfigurăm

Uranus se adaugă listei lungi de planete aflate în mișcare aparent retrogradă alături de Jupiter, Saturn, Neptun și Pluto, ceea ce ne indică faptul că suntem într-o perioadă de revizuire a ceea ce s-a produs în prima parte a anului, o șansă de a digera mai bine și de a integra „noul”. Ajustăm din mers, reconfigurăm, iar pentru unii dintre noi ies la lumină lucruri ascunse sub preș pentru care trebuie să ne asumăm responsabilitatea. 

Luna plină în Vărsător

Punctul culminant al săptămânii este marcat de Luna plină de duminică, 22 august, ora Bucureștiului 15:01, în semnul Vărsătorului. Luna din Vărsător se află în opoziție perfectă cu Soarele din Leu, de data aceasta la așa numitul grad anaretic 29. Tocmai acest grad este indiciul despre intensitatea puternică a momentului și despre sentimentul de urgență pe care-l simțim. Axa Leu-Vărsător își poate arăta fațete mai puțin plăcute, suntem reactivi, emoțiile la cote înalte.

Un alt tip de emoții de această dată, provenite din încăpățânare, frustrare sau nevoia de rebeliune. De această dată axa este una de Foc-Aer, explozivă. Ego-ul, dorința de afirmare a individualității, de expresie de sine, pofta de viață se ciocnesc cu energia uraniană rece, detașată, mecanică. Tema binelui comunității se reiterează, individ versus colectiv, inimă versus roboți, culegerea personală a laurilor versus meritele echipei. 

O altă perspectivă a revoltei

Revoluția continuă în stradă, oamenii își revendică în continuare drepturile, se cere egalitate și echitate. Este esențial însă să evaluăm cu atenție de pe ce frecvență facem acest lucru. Atâta vreme cât revendicările vin cu ură, cu agresivitate, furie, frustrare, frică nu facem decât să hrănim energia negativă. De aceea, revoluția în propria ogradă este cu mult mai valoroasă decât cea urlată cu dispreț. Prezența lui Jupiter alături de Lună poate aduce o exacerbare a rebeliunii, iar în notă pozitivă, poate aduce o viziune fresh, dincolo de limitele pe care ni le-am trasat până acum, o perspectivă amplă asupra viitorului, precum și oportunități de creștere și expansiune.

Chair dacă feelingul este de haos generalizat, momentul de Lună plină de duminică are o configurație cu multe aspecte favorabile, pozitive:

  • Marte și Mercur în Fecioară trigon cu Uranus în Taur aduc un potențial important de materializare, de acțiune către o direcție nouă, vizionară, neobișnuită. Ne sunt dezvăluite detaliile pașilor pe care îi avem de făcut, într-o manieră practică, realistă. Care este planul? Care este procesul? Cum pot fi eficient? 
  • Aspectele armonioase între Venus în Balanță, Saturn în Vărsător și axa karmă/destin (Săgetător/Gemeni) vorbesc despre construcția unor relații cu însemnătate, serioase, cu longevitate din care putem învăță, evolua. Poate fi vorba de relații sociale aduse la un nivel mai înalt, un nou tip de conectivitate, precum și o comunicare și un schimb informațional cu adevărat valoroase. 

În vâltoarea evenimentelor neprevăzute, a fenomenelor meteo extreme, a accidentelor, exploziilor, a atacurilor cibernetice, întreruperilor de curent, a disfuncționalităților de aprovizionare cu resurse (mâncare, apă, utilități), a dezvăluirilor adevărurilor ascunse, singurele noastre ancore rămân, în mod paradoxal, abilitatea de adaptare, flexibilitatea, disponibilitatea de a schimba direcția în mers și nu în cele din urmă ÎNCREDEREA. Avem nevoie să fim puternici la nivel psihic, să fim prezenți în inima noastră, în strânsă conexiune cu propria intuiție, toate acestea pentru a ne putea racorda la noua realitate care se configurează. 

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *