|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 2-8 august. Operație pe cord deschis.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

01/08/2021

Vizualizări

Mă privesc cu cât entuziasm și bucurie studiez evenimentele astrologice ale săptămânii pentru a extrage calitatea energiei și a o traduce pentru articolul meu săptămânal. Mă minunez de cât m-am aprins făcând acest lucru când poza cerului arată atât de multă destabilizare, distrugere, haos, evenimente șocante, neașteptate care nu se vor opri la sfârșitul săptămânii, ci vor continua să se manifeste pentru o lungă perioadă de aici înainte. De altfel și în consultațiile astrologice individuale mi se „reproșează” că eu nu zic nimic de rău, că despre orice văd în harta natală, chiar și un aspect provocator, eu am ceva bun de spus. Poate că e o setare pe care mi-am făcut-o în ultimii ani, de a vedea partea bună, măreață, care stă în spatele fiecărei situații ce pare, la prima vedere, negativă. 

Opoziția Soare și Mercur în Leu cu Saturn în Vărsător

Tare frumos se construiește energia săptămânii, chiar de la început primim indicii despre tema cu care vom lucra, și anume cea a Vărsătorului, care are nevoie să se echilibreze prin cea a Leului (opoziția Soare și Mercur în Leu cu Saturn în Vărsător). Vorbeam anul trecut despre o nouă eră care se deschide în acești ani, una care este caracterizată prin trăsăturile elementului AER. Pe tot parcursul anului 2021 am simțit timid gustul acestui tip de energie, am început  să ne conturăm în mintea noastră cam despre ce e vorba, care este trendul pe plan social și uman. Schimbarea este atât de complexă încât ființa noastră are nevoie de timp să o poată integra atât la nivel biologic cât și spiritual, sigur că drumul ni se dezvăluie pas cu pas, nu dintr-o dată. Așadar, odată cu trecerea fiecărui sezon zodiacal, am mai adăugat câte o piesă din puzzle, urmând ca imaginea să fie din ce în ce mai clară.

Contribuția energiei Leului în comunitate

O piesă esențială din puzzle o reprezintă energia Leului, în sezonul căruia am intrat de curând. Mulți dintre noi am simțit energia Vărsătorului ca fiind una rece, detașată, cu accent pe comunitate în detrimentul nevoilor individului. Știința, tehnologia au căpătat valențe de adevăruri și puteri absolute. Comunicarea și conexiunea dintre oameni s-au modificat, sunt altfel, interacțiunea este preponderent de la distanță, prin intermediul tehnologiei. Ce aduce Leul în ecuație? Inima. Puterea personală. Motivația. Pasiunea. Strălucirea individuală. Comunitate, comunitate, dar din cine este formată ea? Până să ajungem la dezideratul nobil al Vărsătorului de a scinda lumea în comunități aflate pe aceeași rezonanță, cu aceleași idealuri și interese, avem nevoie să ne definim propria personalitate. Să știm cine suntem acum, ce am devenit, ce abilități și talente am absorbit până la acest moment sau există ascunse în structura noastră dar nu am avut curaj să le exprimăm până acum. 

Lună Nouă în Leu, concomitent cu portalul Leului

Duminică, 8 august, la ora 16:49 se produce fenomenul de Lună Nouă în Leu, concomitent cu portalul Leului (8/8), un moment absolut magic care ne poate ajuta să deschidem un nou capitol în existența noastră, să plantăm semințele unei noi creații a realității pe care o trăim. De data aceasta este vorba despre noi, nu despre ceilalți. Este timpul să echilibrăm balanța și să resetăm modul în care ne prețuim, să conștientizăm puterea interioară și să ne comunicăm lumii, cu curaj, propria strălucire (Mercur conjunct cu Soarele și Luna în Leu). Abia acum se optimizează, se elevează energia uraniană, prin propria noastră creștere în conștiință. Individ cu individ se conturează o nouă traiectorie. 

Veți întreba poate, cum putem face asta în mijlocul haosului, a nenorocirilor și dramelor de tot felul? Aici este magia, aici este puterea noastră, de a fi creatorii propriei realități, iar momentul de Lună Nouă de duminică este ideal pentru a planta semințele noii linii temporale pe care dorim să continuăm. 

 • Cine sunt eu acum, ce mă motivează, ce mă face să fiu văzut, apreciat?
 • Ce iubesc, ce îmi place să creez?
 • Cum pot aduce mai multă bucurie în viața mea?
 • Cum mă pot exprima cu mai multă autenticitate?
 • Care este vocea mea personală, nealterată de imitație sau nevoia de a mă înscrie în ceea ce se așteaptă din partea mea?
 • Ce/pe cine este nevoie să las în urmă pentru a fi aliniat(ă) cu propria mea inimă?

Felul în care celelalte planete participă la minunatul aliniament astral aduce multă valoare și potențial perioadei:

 • Venus și Marte în semnul Fecioarei aduc putere de materializare în sprijinul dorințelor noastre. De data aceasta simțim că ne putem mișca, putem înainta, putem face primii pași către realizarea scopurilor noastre. Ele dețin cunoașterea instrumentelor pe care le putem folosi. Încep să ne fie clare detaliile parcursului nostru, putem începe să ne organizăm, să planificăm. Cu ajutorul lor informația se downloadează în corp, la nivel de ADN. Ceea ce Vărsătorul a conceptualizat, idealizat, raționat, Fecioara vine și pune în practică. 
 • Abundența de energie fixă (Soare, Lună, Mercur în Leu, Jupiter și Saturn în Vărsător, Uranus în Taur, ne sugerează impact major pe cele 4 zodii fixe (la cele de mai sus adăugăm Scorpionul), dar și o tenacitate extraordinară, o putere incredibilă de a sta pe propriile picioare și a rămâne fermi și stabili pe poziție (preferabil cea autentică, nu cea care izvorăște din încăpățînare).
 • Uranus în Taur, elementul disruptiv din toată această conjunctură, este de fapt cel mai puternic element și acționează cum știe el mai bine, prin evenimente șocante, bruște, neașteptate. Mai ales la nivel colectiv vom vedea cutremure la propriu și la figurat, tot felul de fenomene naturale extreme, proteste sociale ce se vor amplifica odată cu dezvăluirea de informații noi, atacuri cibernetice, întreruperi de electricitate, funcționarea defectuoasă a internetului. Tot acest haos nu este de prisos, este necesar în procesul de reînnoire al planetei care-și schimbă la rându-i forma și vibrația. Și să nu uităm că Uranus este considerat planeta trezirii spirituale, a elevării conștiinței umane. Depinde de fiecare de cât deranj și zgomot are nevoie pentru a reuși să deschidă ochii larg. La fel și sistemele au nevoie să fie zgâlțâite, de la cel educațional la cel financiar, de la justiție la sistemul medical și cel politic. Aici Pluto în Capricorn lucrează din umbră până în 2024 când va intra definitv în Vărsător și va schimba paradigma.
 • Chiron în Berbec favorizează și el curajul de a ne exprima adevăratul EU. De fapt el ne îndeamnă să apreciem strălucirea celorlalți, să îi încurajăm pe ceilalți să-și exprime potențialul, să inspirăm, să aducem optimism și încredere celorlalți. Această generozitate ne poate aduce propria vindecare.
 • Un alt aspect interesant este opoziția între Venus în Fecioară și Neptun din Pești. Pe de o parte Venus ne indică ce vrem, cum vrem, la ce standarde. Se chinuie să înțeleagă detaliile parcursului nostru, să planifice, să încadreze, să sorteze, să analizeze. Este o energie utilă, însă Neptun ne șoptește să abandonăm așteptările, să ne deschidem către posibilități nelimitate, și, de ce nu, uneori chiar ilogice. Să stăm în întrebarea: și ce mai este posibil dincolo de ce văd acum?

V-am spus că ne așteaptă o perioadă intensă, exuberantă, dinamică. Ideal, pentru a înțelege potențialul tuturor acestor poziții planetare, ar fi bine să cunoaștem cum se așează ele în harta astrologică natală, ce domenii de viață activează. Dacă aveți nevoie de ajutor, puteți trimite un mesaj privat pe pagina de facebook a site-ului nostru și vă pot da câteva indicii, pe scurt. 

Așadar o săptămână vibrantă, cu porțile inimii care se deschid către o nouă dimensiune, către noi niveluri ale conștiinței. Toată luna august este dinamică și tensionată, nu ne odihnim, ne întrebuințăm la maxim inima, mintea, avem vitalitate și energie. Să facem asta cu înțelepciune și umor, cu curaj și optimism, cu încredere și autenticitate.

Sursa foto: Pinterest

Follow us

Share the (In) joy!

Comments (4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare