|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 31 mai – 6 iunie 2021


Alice Panțâru

Autor

Publicat

31/05/2021

Vizualizări

Mercur retrograd în Gemeni este în centrul relatărilor astrologice de pe internet în aceste zile. Săptămâna aceasta este una de acomodare cu acest tip de energie, la prima vedere incomodă, haotică, neclară. 

Dacă depășim viziunea îngustă care e acum la modă prin care dăm vina pe Mercur retrograd pe orice încurcătură apare în viața noastră (uneori chiar și când Mercur NU este retrograd :)), putem accesa o paletă extrem de largă de posibilități, având în vedere că energia de tip Gemeni are multe și variate informații de revelat. Acum urechea noastră se orientează mai mult către interior decât spre exterior, de fapt, de aceea suntem predispuși mai mult la erori, pentru că simțurile noastre către lumea exterioară se diminuează și își redirecționează puterea către interior. 

Semnalul general este de încetinire a motoarelor, de o pauză înainte de a începe ceva nou, o șansă pe care Universul ne-o pune la dispoziție de a revizui ceva din trecut pentru ca noul drum pe care pășim să fi fost curățat de acele lucruri nefolositoare, incomplete, eronate cărora nu le-am dat atenție până acum. Procesul acesta de revizuire este esențial având în vedere că ne aflăm pe puntea dintre cele 2 eclipse ale verii ce anunță schimbări de anvergură și noi începuturi. 

REflectat, REvizitat, REparat, REevaluat

Perioada completă de retrogradare a lui Mercur este 30 mai – 23 iunie, timp în care fiecare dintre noi va avea de REflectat, REvizitat, REparat, REevaluat acele lucruri care țin de casa astrologică pe care Mercur retrograd o tranzitează în harta natală. În cazul meu, de exemplu, este vorba de casa 2, a Taurului, iar toate aceste verbe cu “RE” vor intra în acțiune pentru a-mi scoate la lumină anumite mentalități, gânduri limitative legate de domeniul Taurului, bani, resurse, de felul în care îmi comunic talentele și abilitățile sau de relația cu alimentația. De aceea este util, chiar dacă nu studiem astrologia în profunzime, să avem idee cum sunt repartizate cele 12 semne în harta natală pentru a înțelege ce anume din viața noastră activează evenimentele astrale despre care citim. Pregătesc o astfel de analiză personalizată care va fi disponibilă în curând pe www.injoy.ro. Acum este vorba de segmentul de viață guvernat în astrogramă de semnul Gemenilor. 

Vraja neptuniană cu senzație de beție, de distragere, de împrăștiere a gândurilor

Pentru că noi suntem deja la categoria “Avansați” în ale conștienței de sine, cu atâta spiritualitate disponibilă pe toate canalele de comunicare, Universul adaugă un plus de tensiune din partea zeului Neptun aflat în Pești, care aruncă și mai multă ceață peste configurația astrală. Pentru că aceste planete și semne reprezintă comunicarea în masă, social-media, cuvântul în general, fie în forma rostită fie scris, avem de filtrat cu mare atenție consumul informației care vine spre noi pe această cale. Este posibil să ne contaminăm cu puncte de vedere ce nu sunt ale noastre. Atenție mare și la ce emitem noi prin aceste canale, în general avem de verificat de două ori înainte de a vorbi, scrie un mesaj, trimite un mail, scrie un articol. Vraja neptuniană ne poate aduce o senzație de beție, de distragere, de împrăștiere a gândurilor, ca și când ne aflăm sub anestezie, sub influența medicamentelor. Poate fi vorba de iluzii sau percepții care nu au legătură cu realitatea materială. Aspectul între Mercur și Neptun este mai intens în acest weekend. Ideal ar fi să utilizăm această energie pentru creație artistică, activități ce țin de tehnici de spiritualitate, meditație, yoga, orice ne-ar putea activa intuiția și capacitățile de conectare cu planurile invizibile. Mesaje revelatoare ne pot sosi pe aceste căi. 

Energia predominantă este de Aer și Apă, elemente care susțin accesarea unor planuri subtile cu ajutorul minții și intuiției. Focul este aproape inexistent de aceea nu este un timp bun pentru a acționa fizic, de a iniția, de a forța iar vitalitatea este scăzută. Acum e vremea de a accesa informația despre multitudinea de posibilități pe care le avem la îndemână, de alegeri pe care le putem face în curând, dar nu chiar acum. 

Începe Sezonul Racului

Miercuri, 2 iunie, Venus părăsește semnul Gemenilor aducând inima de pe teritoriul minții, pe cel al sufletului, în semnul Racului, până pe 27 iunie. Crește nevoia de securitate emoțională, de răsfăț și alint în brațele cuiva drag, de a ne simți în confort și siguranță într-un loc pe care să-l putem numi cu lejeritate “acasă”. Și de aici putem primi abilități intuitive sporite. Putem simți nevoia de a investi în confortul casnic, de a aduce îmbunătățiri spațiului în care locuim. 

O săptămână de radiografie a alegerilor pe care le putem face, cu simțurile distorsionate, dar cu șansa de a înțelege cât de important este să ne alegem cu grijă fiecare gând, cuvânt, reacție, direcție pe care ne focusăm energia. 

Săptămână cu mult aer în piept, urechile pâlnie la Veștile Mesagerului Mercur, cu bucurie, vis, inocență și joacă. 

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.