|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Sezonul Taurului: 19 aprilie – 20 mai 2021


Alice Panțâru
Autor
Publicat
19/04/2021
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Start la punerea în practică, la materializare.

Aproape de miezul nopții zilei de luni deschidem sezonul Taurului, odată cu intrarea Soarelui în acest semn. Sărbătorim Taurii în următoarea lună și ne bucurăm cu toții de energia acestei zodii, care va activa în harta natală a fiecăruia dintre noi acea zonă de viață guvernată de Taur. După un sezon înfocat al Berbecului lucrurile se domolesc, cel puțin din punct de vedere al vitezei. Dacă odată cu Echinocțiul de primăvară și Luna Nouă din Berbec energia cosmică a favorizat scânteia care inițiază lucruri, precum și primii pași într-o nouă aventură, aceste începuturi au fost la nivel de intenție, idee, mai abstract. De acum putem materializa, putem avansa cu planurile într-o formă tangibilă, practică, însă, avem de luat în considerare faptul că această perioadă este presărată de o mulțime de provocări, blocaje, ciocniri. Este foarte posibil să simțim că avansăm cu greu și că avem de schimbat felul cum facem lucrurile. Suntem nevoiți să ne adaptăm unor situații imprevizibile care ne vor obliga să accesăm talente și resurse de care nu am fost conștienți până acum.

Taurul este despre partea materială a vieții, despre bani, plăceri, acumulare, natură, proprietate, resurse și producție. Una dintre temele perioadei este de a găsi noi modalități de a câștiga bani pentru a ne satisface nevoile primare și nu numai. O lume întreagă a fost zguduită mai ales pe plan economic, iar cei care opun rezistență în a se adapta la modalitățile de lucru mai curând virtuale decât clasice, vor fi nevoiți să schimbe, să inoveze, fie că vor, fie că nu. Exemplul cel mai relevant este domeniul restaurantelor, dur restricționat, care a fost nevoit să găsească metode ingenioase de a transforma o activitate 100% în formă fizică (ce e mai tangibil decât mâncărica și băuturica :)?) într-una prezentă în spațiul virtual al internetului. Mâncarea “călătorește” acum spre oameni doar printr-un simplu click, chiar și tipsul poate fi plătit cu cardul direct din unele aplicații. Interacțiunea dintre client și personalul restaurantului a luat o formă nouă, diferită, sigur, mult mai rece și distantă. Slavă Domnului, mâncarea are în continuare o formă materială, lucru care tinde să se schimbe în viitor ….

Punctele importante ale sezonului Taurului, unele dintre ele extrem de intense sunt:

19 aprilie: Mercur în Taur – gândirea și comunicarea devin mai pragmatice, subiectele de discuție se învârt în jurul banilor, resurselor, devenim mai precauți, analizăm pe îndelete lucrurile. Atenție la ideile fixe, încăpățânare, conservatorism, fix în mijlocul tornadei schimbării.

23 aprilie: Marte în Rac – devenim mai protectivi, mai ales cu cei din familie sau cu spațiul în care locuim, acționăm mult din emoție, devenim mai vulnerabili emoțional, dar și intuitivi.

23 aprilie: Venus conjunct Uranus – context favorabil pentru înfiriparea de relații noi, întâmplări neașteptate care duc la legarea unor relații pe termen lung (Saturn face “reality checkul” asigurându-se de durabilitatea și calitatea acestora). Pentru cei aflați deja într-o relație pot apărea evenimente bruște, destabilizări, izvorâte printre altele de nevoia de libertate sau autenticitate a unuia dintre parteneri.

24 aprilie – Mercur conjunct Uranus – idei sclipitoare, inovative, geniale, posibilitate de conexiune cu planuri înalte ale conștiinței. Putem fi martorii unor știri șocante, legate de deplasare, de chestiuni comerciale, etc.27 aprilie – Lună plină în Scorpion (concomitent cu Pluto staționar retrograd), intensă, cu transformări majore, cu presiune pe psihicul nostru dar și pe pământul care ne susține (plăcile tectonice terestre). Surprize, secrete ieșite la lumină, destabilizări ale sistemului financiar-bancar. Voi detalia într-o postare #ScanTheSky.

30 aprilie – Soare conjunct Uranus – rebeliune împotriva autorității restrictive, manifestări bruște, șocante născute dintr-un ego potențat și rigid.

4 mai – Mercur în Gemeni – aviditate informațională, circulație intensă, gândire orientată către cunoaștere, vorbă multă, bârfă, superficialitate, împrăștiere mentală în prea multe direcții, dar și multă flexibilitate, idei spontane și spirit jucăuș.

9 mai – Venus în Gemeni – predispoziții către flirt, plăcerea conversației, relațiile se vitalizează prin comunicare, schimbul de informații și varietatea ideilor.

11 mai – Lună Nouă în Taur – viziune proaspătă asupra sistemului de valori, a ceea ce este de preț cu adevărat, conștientizări ale manifestărilor pe frecvență joasă a energiei Taurului, lăcomie, avariție, lene, posesivitate, materialism excesiv.

14 mai – Jupiter în Pești – o degustare a acestei energii pe care o vom experimenta până pe 28 iulie 2021, urmând ca efectele sociale majore ale acestui tranzit să se desfășoare plenar pe parcursul anului 2022. Jupiter, marele benefic, planeta expansiunii, a viziunii ample, a justiției vizitează semnul Peștilor. Intuiția, imaginația, iubirea necondiționată, spiritualitatea, științele mistice prind avânt, de asemenea se pot evidenția teme legate de sănătate și vindecare.

Răbdare, răbdare, răbdare….

Un sezon astrologic plin, intens, marcat de efectele aspectului tensionat denumit cuadratură, care se va forma între Saturn în Vărsător și planetele din Taur, dar și de conjucția planetelor personale cu planeta Uranus.

Tendința naturală a Taurului către stabilitate, experimentarea vieții cu cele 5 simțuri, posesiune, materializare, conservatorism va fi zguduită din plin, din multe direcții, cerința Universului fiind aceea de schimbare, de evoluție, de revoluționare a sistemelor și de progres. Schimbarea este iminentă, iar energia fixă predominantă creează multă rezistență, ruperea poate fi dureroasă. Lecțiile sunt legate de dorința egoistă de acumulare, de lăcomie, posesivitate, suntem provocați să aflăm acele lucruri cu adevărat importante, să oprim puțin motoarele pentru a descoperi ce resurse putem pune în comun cu ceilați pentru o comunitate înfloritoare, ce atașamente ne țin pe loc, în situații vechi, nemodernizate. Ne pregătim să fim scoși din zona de confort destul de mult, dar avem și condițiile favorabile pentru a inventa un nou tip de confort și de noi modalități de a savura plăcerile vieții pe planeta noastră.

Un sezon al Taurului cu înțelepciune și răbdare, cu încredere și abundență vă doresc. „Stop and smell the roses” ar zice englezul, așa zic și eu, să ne oprim, să ne bucurăm, să simțim, să ne lăsăm să curgem în fluxul natural al vieții.

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.