|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Ce este harta natală?


Alice Panțâru
Autor
Publicat
11/04/2021
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Cunoscută mai ales sub denumirea de ASTROGRAMĂ, harta natală astrologică reprezintă poza cerului la momentul și locul nașterii unei persoane. Momentul primei respirații de aer pământean este încărcat cu energia configurației astrale din acea secundă iar aceasta se descarcă în persoana respectivă, odată cu prima gură de aer. Acest moment nu este întâmplător, ci este acel moment perfect ales pentru ca sufletul nostru să experimenteze călătoria pe care și-a propus-o înainte de întrupare.

Majoritatea oamenilor își cunosc zodia în care s-au născut, adică zodia în care se afla Soarele la naștere. Harta natală adaugă și celelalte planete ale sistemului solar, satelitul natural al Pământului (Luna), zodiile pe care acestea le ocupau, la care se pot adăuga, în funcție de tema de viață pe care astrologul dorește să o studieze, diferite alte corpuri cerești sau puncte din spațiu cu o anumită simbolistică, calculate matematic.

 Harta natală este reprezentată sub forma unui cerc, împărțit precum feliile de pizza, în 12 bucăți, simbol a 12 domenii de viață, ocupate de toate cele 12 zodii. În centrul cercului se află Pământul, locul de unde privim harta stelelor, iar energia pe care nativul o manifestă pe parcursul vieții este oglinda acestei reprezentări. De menționat este faptul că nativul are în permanență liberul arbitru, nu trăiește o realitate deja programată. Tabloul astral descrie anumite predispoziții dar persoana are libertatea de a manifesta ceea ce dorește, pe frecvența pe care o alege, fiecare poziție zodiacală având ”n” trăsături, de la cele mai ”low” până la cele mai iluminate. Se spune că viața este o școală a sufletului, o șansă dăruită de divinitate pentru a experimenta acele întâmplări menite să ne ajute să evoluăm, să devenim mai înțelepți, plină de provocări și examene dar și de bucurie, emoție, iubire și toată gama de sentimente descoperite până acum.

Harta natală astrologică poate dezvălui o multitudine de aspecte ale personalității nativului, semnul zodiacal al fiecărei planete descriind felul în care manifestăm energia planetei, iar casa astrologică arată domeniul de viață, scena pe care performează. De aceea este extrem de superficial să ne privim strict din perspectiva zodiei native. Sunt atât de multe interconexiuni care ne fac unici și care pot fi deslușite cu ajutorul interpretării astrogramei!

Harta natală ne dezvăluie o mulțime de informații despre noi înșine, de la felul în care iubim, muncim, gândim, comunicăm, interacționăm cu semenii, până la felul în care învățăm, filosofia noastră de viață, credința, sufletul, sensibilitatea și încă multe altele. Frumusețea acestei științe este că ne poate da indicii despre cum să facem aceste lucruri cu mai multă ușurință și bucurie. Putem accepta diferențele dintre noi și ceilalți cu mai multă blândețe. Putem desface anumite tipare sau blocaje, putem înțelege anumite credințe limitative și putem deschide ochii acolo unde nu dorim să vedem, acolo unde ascundem mizeria sub preș. Putem înțelege anumite comportamente, ale noastre sau ale altora, și putem identifica rănile ce stau în spatele lor, putem îmbrățișa și dizolva durerea sau fricile care au stat la baza unor alegeri din viața noastră. De aici putem descoperi un potențial imens de a trăi viața mai conștient, cu sens și sentimente de împlinire.

Practic, toate cele 12 zodii sunt în ADN-ul nostru, fiecare cu un rol mai accentuat sau mai mic, în cantități perfect potrivite pentru a experimenta ceea ce ne propunem în această viață, în această linie temporală. Nu este nimic întâmplător, din fericire, avem toate instrumentele necesare pentru a ne descurca în timpul destinat acestei călătorii, iar harta natală este unul dintre instrumentele extrem de utile pentru a naviga pe drumul vieții.

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *