|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Astrologia de tip nou. Beneficii și abordare.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

26/03/2021

Vizualizări

”Ce zodie ești?” Răspunsul la această întrebare îl știe toată lumea. De aici conversația poate pleca către de puțin două direcții:

  • fie se fac generalități de genul:

” – Aaa, păi Balanțele sunt așa, sau așa… ”

” – Aoleo, Scorpion?” urmat de o privire aproape îngrozită… J

  • fie persoana este sceptică:

 ” – Eee, dar eu nu cred în chestii de-astea! Horoscoapele astea nu mi se potrivesc deloc…”

Sunt niște convingeri născute din ceea ne-a fost disponibil, ca informație, în presa comercială, în trecut. Doar pasionații citeau literatura de specialitate, iar caracterul ezoteric al acestei științe a adus o aură de mister, de inaccesibil, chiar de frică și respingere a acestui tip de cunoaștere.  La vedere, pentru publicul larg, majoritatea horoscoapelor, cu excepții bineînțeles, erau mai mult pentru entertainment. Ceea ce nu este ceva rău, am citit câteva horoscoape hazlii extrem de bine realizate, cu tâlc și substrat destul de profund.

Situația s-a schimbat în ultimii ani, probabil odată cu expansiunea internetului și accesul mult mai facil la informație. Astrologia a ieșit la lumină, a asimilat perspectiva spirituală, evolutivă, și, ușor-ușor, a fost din ce în ce mai mult înțeleasă ca un instrument de autocunoaștere, de înțelegere a misiunii sufletului nostru în această viață, a realității pe care o trăim, a oamenilor  din jurul nostru. ”Trezirea spirituală” din ultimii ani a stârnit în din ce în ce mai mulți oameni curiozitatea de a găsi răspunsuri la întrebări mai profunde legate de sensul vieții, de propria personalitate, de anumite trăiri interioare. Astrologia ajută acest demers și aduce plusvaloare vieții:

  • Deschide o lume infinită interioară, un spectru larg de aspecte ale personalității care pot fi înțelese, cizelate, vindecate și aduse permanent la un nivel mai înalt vibrațional. Informațiile pe care astrologia le poate revela țin și de aspecte vocaționale nebănuite, ascunse de cadrul în care am fost crescuți (etichete, judecăți). Poate că părinții noștri, cu bună credință, ne-au îndreptat către acele meserii care ne pot aduce stabilitate financiară, recunoaștere, respect (toate iluzorii de fapt, dar ei ne doreau de cele mai multe ori, binele) însă noi suntem, de fapt, dăruiți cu talente din cu totul alte domenii.
  • Astrologia poate deschide ochii către alegeri făcute dintr-o paletă mai largă de posibilități. Uneori, tindem să alegem calea bătătorită, confortabilă, pentru care mintea noastră are totul în control. Însă realizările mărețe vin exact din spațiul opus.
  • Viața poate curge mai lin, în fluxul natural al Universului. Astrologia ne poate asista în planurile noastre de viață, în gestionarea emoțiilor cu mai multă detașare, în crearea stării interioare din care să putem crea cu bucurie. Planetele, stelele transmit, prin limbajul astrologiei, energia potrivită sau nepotrivită anumitor acțiuni, trendul social, oportunitățile sau blocajele care pot apărea.  
  • Astrologia poate ajuta la înțelegerea unor tipare comportamentale sau emoționale pe care le manifestăm inconștient, și poate ajuta la identificarea provenienței acestora. Pot fi, de exemplu, șabloane (credințe, convingeri limitative) pe care le preluăm din familie și acționăm din acel spațiu îngrădit, iar astrologia ne poate expansiona punctele de vedere.
  • Astrologia este o știință care contribuie la înțelegerea faptului că oamenii sunt diferiți, unici, cu trăsături de caracter și moduri de manifestare specifice. Iar acceptarea individualității celorlalți ne poate îmbunătăți considerabil relațiile. Putem schimba enorm realitatea pe care ne-o creăm atunci când încetăm să-i ”reparăm” pe ceilalți, să-i modelăm, să-i convingem că noi știm mai bine pentru ei, și când încetăm a mai avea așteptări de la ceilalți.
  • Astrologia poate ajuta la înțelegerea drumului evolutiv pe care sufletul nostru își dorește să meargă. Ce lecții are de învățat, ce examene are de trecut și ce tip de energie are de asimilat sau echilibrat.  Putem primi indicii prețioase despre rolul și importanța unor experiențe de viață care la prima vedere sunt inconfortabile, enervante sau chiar dureroase. Se simte o imensă ușurare conștientizarea faptului că prezența noastră pe această planetă nu este chiar întâmplătoare, iar evenimentele prin care trecem sunt, de fapt, șanse pe care Universul ni le dăruiește permanent, pentru a ne șlefui spiritul, a ne îmbogăți sufletul și a evolua.

Astrologia este mult mai mult decât zodia natală, pe care, spuneam la început, ne-o cunoaștem cu toții. Fiecare individ deține o amprentă unică, care poate fi descifrată prin studiul hărții natale. Dincolo de zodie (poziția Soarelui la momentul nașterii), toate celelalte corpuri cerești construiesc tabloul personal al nativului. De aceea nu toți nativii unei zodii sunt la fel, iar horoscopul cel mai potrivit este analiza personalizată a astrogramei natale.

Astrologia operează și cu elemente de astronomie, matematică, psihologie și alte științe exoterice. Fiecare astrolog poate să lucreze cu acest tip de cunoaștere în funcție de propria viziune asupra vieții, de nivelul său de cultură, de vibrația interioară și nivelul personal evolutiv. Astrologul aduce interpretărilor sale, pe lângă datele obiective care reies din abordarea științifică, și percepția personală asupra lumii. De aceea este recomandat să fim întotdeauna prezenți la informația astrologică pe care o consumăm. Astrologia este un domeniu guvernat de Vărsător, alături de tehnologie, internet, comunicații, inovație, de fapt toate acele științe care accesează câmpul informațional ce accesează viitorul într-o formă sau alta. Acum, în acești ani în care energia vărsătoriană devine abundentă , această știință, odată ezoterică (adică secretă, ascunsă publicului larg, disponibilă doar inițiaților), este abordată și îmbrățișată ca meserie de un număr neașteptat de mare de oameni.  Așadar, să trecem prin filtrul personal ceea ce ni se livrează și să alegem cu grijă doar ceea ce ne este util, ce este pe aceeași frecvență cu sufletul nostru. Intuiția noastră este sigur capabilă să facă această distincție. Să punem la îndoială ceea ce vine către noi, să cernem informația cu sita inimii și să nu lăsăm mintea să se programeze cu idei care nu sunt în concordanță cu sufletul nostru. Odată făcut acest proces, astrologia este o știință fascinantă ce ne contribuie în mod plenar, o oglindă a lumii interioare și exterioare ce merită pe deplin să facă parte din viața noastră.

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare