|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

5 uleiuri esențiale perfecte pentru sezonul Berbecului


Alice Panțâru
Autor
Publicat
16/03/2021
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Odată cu echinocțiul de primăvară și intrarea Soarelui în zodia Berbecului, natura începe să renască iar atmosfera devine din ce în ce mai dinamică. Suntem mai predispuși la agitație, nerăbdare, nervozitate. Despre perioada în care se acumulează pe cer multă energie de tip Berbec puteți citi aici.

Uleiurile esențiale pot fi un sprijin de nădejde dăruit de mama natură, pentru a pondera reacțiile emoționale exagerate, pentru a ne a ajuta în momentele în care ne simțim copleșiți de tumultul cotidian, de șuvoiul năvalnic al emoțiilor înflăcărate. Uleiurile selectate sunt produse de doTerra, și sunt în topul listei mele de preferințe. La fel ca orice altă recomandare de pe acest blog, vorbesc aici despre uleiuri pe care le-am folosit și au avut efecte pozitive  în viața mea.

  1. ADAPTIVE Blend – este  un amestec creat recent de către cei de la doTerra, care m-a cucerit de la prima aplicare. Prima oară am achiziționat sticluța cu roll-on, pe care o am și acum permanent în geantă, just in case. Este un blend pentru calmare, pentru liniștire, dar ceea ce îmi place cel mai mult este că efectele se văd extrem de rapid și nu sunt însoțite de stare de somnolență, ceea ce îl face extrem de potrivit pentru a fi folosit pe timpul zilei. Îmi place că nivelul de energie rămâne ridicat, îmi pot continua treburile, dar spațiul interior se curăță de neliniște, nervi, sau anxietate. Ulterior am cumpărat și sticluța de 15ml pentru a folosi acest ulei și în difuzor, alături de uleiuri mai mentolate (Peppermint, Air, Eucalyptus), pentru a pondera puțin mirosul dulceag al blendului ADAPTIVE. Descrierea detaliată aici.
  • BALANCE – blend pentru echilibrare. Fiecare semn al zodiacului are indicii despre cum să echilibreze propria energie în cazul în care este în exces sau este folosită neconstructiv, chiar de la zodia opusă. Berbecul are de învățat de la Balanță, printre altele, să își echilibreze temperamentul și să iasă din modul ”luptă”, iar Balance blend răspunde chiar acestei frecvențe de non-combat. Folosesc deseori acest ulei esențial când mintea mea este suprasolicitată din cauza concentrării excesive, când am fluctuații de dispoziție sau când, pur și simplu, prea multe persoane cer de la mine în același timp să rezolv prea multe task-uri. Mă ajută să evit să reacționez agresiv, să îmi pun ordine în treburi, fără a spune vorbe de duh celor care mă solicită, fără nicio vină că se suprapun cu alte persoane care fac același lucru. Pun câteva picături la încheieturi și la tâmple fără să-l diluez cu ulei de cocos, totuși vă recomand să faceți un test înainte de a-l folosi, pentru a nu fi prea concentrat pentru pielea dvs. La fel ca Adaptive nu invită la somn și relaxare, nu distrage atenția, ci doar calmează. Aici puteți citi descrierea completă a blendului.
  • ROSE – ulei esențial de trandafir. Aici trecem la liga superioară. Rose este un ulei situat pe o frecvență vibrațională extrem de înaltă, până la 320 MHz, iar lista beneficiilor pe care acest ulei le poate aduce este extrem de lungă. Puteți consulta aici acest articol:  https://nuworldbotanicals.com/miscellaneous/science-behind-aromatherapy pentru explicația științifică din spatele felului cum acționează uleiurile esențiale. Rose mi-a fost de ajutor în anumite momente dificile în care nicio metodă, gând, ulei nu mi-au folosit. De exemplu, în primele zile în care se anunța pandemia, când se luau pentru prima oară niște măsuri restrictive nemaiîntâlnite până atunci. Simptomele de panică erau foarte intense, însoțite de puls ridicat și tremur. Am aplicat Rose pe tâmple, pe gât și în dreptul inimii, iar simptomele s-au atenuat în câteva minute. Uneori aplic Rose pe față, în rutina cosmetică, nu neapărat când sunt situații grozave. Este minunat pentru tenul încărcat sau obosit. Pentru că sezonul Berbecului predispune la situații care nasc sentimente de iritare, pripă, furie, Rose poate fi un sprijin pentru a îmblânzi aceste trăiri. Produsul este disponibil pe site și puteți citi despre el aici.
  • LAVENDER – ulei de levănțică este ingredientul perfect la sfârșitul unei zile pline, cu multă acțiune și consum de energie. Eu îl folosesc numai seara, pentru că mă ia somnul de la el, dar trebuie să fiu atentă să picur în difuzor doar  două picături, nu mai mult, pentru că am experimentat și efectul așa numit ”paradoxal”, adică efectul fix opus stării de relaxare pe care am dorit să o obțin. Il combin deseori cu Frankincense (tămâie), și reușesc să mă liniștesc, să îmi golesc mintea de gălăgia gândurilor și să adorm ușor. Eu am ambele variante, și sticluța din care picur în difuzor, despre care puteți citi aici, și roll-onul, pe care îl folosesc pe corp.

Să ne lăsăm ghidați de mesajele universului, să folosim ritmurile și energia naturii pentru a obține mai multă ușurință și bucurie în viața noastră, în compania acestor daruri ale pământului numite uleiuri esențiale.

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *