|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#SkanTheSky săptămâna 8-15 martie 2021


Alice Panțâru

Autor

Publicat

07/03/2021

Vizualizări

Luna Nouă de sâmbătă, 13 martie în semnul Peștilor este evenimentul central al săptămânii viitoare. Momentele de Lună Nouă sunt de obicei favorabile pentru a seta noi intenții, pentru a sădi semințele unor noi proiecte sau a unor noi etape de viață. Ele sunt însoțite și de încheieri, sfârșituri, puncte terminus ale unor situații de viață, pentru a face loc noului în călătoria noastră.

La această Lună Nouă din luna martie putem simți mai pregnant energia sfârșitului, Peștii fiind ultimul semn al zodiacului, cel care integrează lecțiile ultimului an și face trecerea către noul an astrologic. Este un portal la granița dintre vechi și nou, ce ne invită să-l traversăm cu disponibilitatea de a privi dincolo de polaritate, de cadrul conceptelor bine/rău, corect/greșit, dincolo de diviziune și structuri. Încheiem un an astrologic ce ne-a zguduit temeliile, iar Luna Nouă ne invită să ne mutăm privirea de la dărâmături, de la haos, de la praful rezultat din prăbușirea vechilor structuri către ceea ce ne dorim în locul lor, cu ce fel de lume dorim să o înlocuim pe cea veche?

Pentru a accesa puterea de a desprinde privirea de la ceea ce se năruiește acum, putem folosi energia Peștilor ce abundă prin prezența în acest semn a 4 corpuri cerești (Soarele, Luna, Venus și Neptun) care este prielnică meditației, ritualurilor de purificare, introspecției, masajului (în special cel limfatic), băilor cu săruri și uleiuri esențiale, terapiilor care ajută corpul să se deconecteze de la stresul cotidian. Practicile și ritualurile mistice sunt potențate în această perioadă, iar conexiunea cu tărâmurile nevăzute este înlesnită. Totuși, atenție la lucrurile care par prea bune pentru a fi adevărate, este posibil ca totuși… să nu fie așa cum le percepem în această perioadă.

Venus poate fi catalizatorul unor emoții intense, trăiri romantice, a iertării și a manifestării iubirii necondiționate. Poate fi vorba de capitularea egoului, putem avea momente de grație în care uităm de orgoliu, uităm să mai așteptăm ceva în schimbul iubirii dăruite, și putem accesa iubirea în forma ei cea mai pură, divină.

Pe de altă parte, unele zone din viață pot scoate la iveală lucruri ascunse, se pot revela secrete, ascunzișuri care pot aduce decepții și regrete. Tot de domeniul Peștilor țin și energia de victimizare, de autocompătimire, de învinovățire, durere, jale, predispoziția către escapism prin substanțe nocive, sau orice alte mijloace care ne sustrag din realitate. De aceea este nevoie să fim atenți ce tip de frecvență hrănim, mai ales acum când linia de demarcație este atât de fragilă.

Pluto susține configurația printr-un trigon (aspect benefic) facilitând transformări interioare la nivel subtil, profund, în spiritul cerințelor pe care sufletul nostru le emite la nivel emoțional, intuitiv, și mai puțin mental.

Totuși, mintea noastră rămâne vigilentă, rațională, Mercur este încă în Vărsător alături de Jupiter și Saturn, dar folosit la octava lui superioară, poate susține procesul nostru evolutiv prin accesarea unor informații din viitor, prin activarea unei senzitivități pe care oamenii nu au avut-o până acum. Ființele noastre sunt într-un proces intens de transformare, iar unele abilități se dezvoltă pe parcursul creării lumii noi în care vom fi nevoiți să le folosim, vorbesc aici în special de intuiție. Iar conjunctura astrală în care conlucrează energiile Vărsătorului și ale Peștilor, pot fi benefice pentru acest tip de activări și pentru creativitate la un nivel superior.

Să ne lăsăm inspirați de acest portal magic, să fim pregătiți să ne abandonăm ego-ul și să deschidem ușa unui câmp infinit de posibilități. Să ne dăm voie să visăm, să avem fantezii, să ne dăm voie să ne iluzionăm, măcar pe parcursul acestor tranzite. Oricât de pragmatici și în control ne dorim să rămânem, oricât de ancorați în realitate tindem de obicei să fim, uneori, avem nevoie să lăsăm pământul să ne fugă de sub picioare, să ne lăsăm să plutim, să zburăm, să ne dezvelim vulnerabilitatea și să experimentăm disiparea identității în ÎNTREG. Momentele acestea își au rolul lor, peste care uneori planează o ceață densă, nu-i înțelegem rostul, dar este parte din fluxul natural al vieții.

Un pahar de vin (maxim două) și câteva episoade pe Netflix de New Amsterdam sunt instrumentele ideale de a înțelege energia Peștilor. Așa cum acolo vorbim de doctori etern samariteni, care ajută necondiționat, fără judecată, pe oricine le iese în cale, așa înțeleg și Peștii lumea. Ei sunt gata de sacrificiu pentru binele suprem, plini de compasiune și dăruire. Limitele materiale se dizolvă, banii nu mai sunt un impediment, toți oamenii sunt egali în fața lui Dumnezeu și merită îngrijire. Chiar dacă este o utopie, un astfel de film poate fi pansament pe suflet.

O săptămână inspirată, cu iubire, grație și magie!
Sursa foto: Pinterest

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *