|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

#ScanTheSky săptămâna 21-28 februarie 2021


Alice Panțâru

Autor

Publicat

21/02/2021

Vizualizări

Ne apropiem cu pași mărunți către sfârșitul ciclului zodiacal deschis anul trecut de zodia Berbecului pe 20 martie 2020, odată cu Echinocțiul de primăvară. Soarele a pășit săptămâna trecută pe teritoriul neptunian al Peștilor, al 12-lea semn al zodiacului, ultimul. Cel care înglobează toate lecțiile celorlalte zodii care îl preced, cel care, obosit după truda experiențelor oferite de cele 11 semne anterioare, se așează să se odihnească, mai înțelept, în acceptare a tot ce este, și îmbrățișează viața cu tot ce are ea de oferit. Un moment de respiro, de bilanț a ceea ce am învățat în ultimele 12 luni, a felului în care am evoluat, a felului în care am urcat (sau nu) pe spirala vieții.

Se ponderează (puțin) energia Vărsătorului, părăsit recent de Soare, iar pe 25 februarie și de Venus, ambele intrând în energia largă, senzitivă, compasivă, fără delimitări, universală, ușor naivă și iluzivă a Peștilor. Un binevenit switch energetic pe fondul arid emoțional și detașat al Vărsătorului. Rămâne activă tema uraniană a revoluției, schimbării, progresului, a umanitarismului și a evenimentelor bruște, șocante care sunt încă posibil a se declanșa.

Evenimentul astrologic principal al săptămânii este Luna Plină în Fecioară care se produce sâmbătă, 27 februarie. Moment maxim de iluminare al Lunii, la fel ca și unele situații din viața noastră care se dezvăluie. Sunt poate situații cu care am pierdut contactul, pe care nu am dorit să le vedem, sau poate nu am putut (Mercur retrograd a ascuns percepției noastre multe detalii), iar acum, contextul astral pune reflectorul exact acolo unde avem nevoie să vedem. Rolul Fecioarei este de a purifica, de a curăța acele situații murdare, de a analiza și sorta, de a organiza, de a găsi soluții pentru probleme cu care nu am vrut să ne confruntăm. Ajutorul primit prin trigonul cu Uranus poate aduce viteză, lucruri rezolvate rapid, proiecte care se mișcă brusc înainte pentru că primesc o abordare realistă, pragmatică, un contur tangibil al ideilor (idei recent emise sub influența puternică a genialului Vărsător, extrem de potent la începutul lui februarie prin prezența acasă la el a nu mai puțin de 6 planete).

Dacă mai adăugăm și forța brută transformatoare a trigonului format între planeta acțiunii, a voinței – Marte (în Taur – constructorul) și Pluto (în Capricorn – structura, fundația) obținem o imagine a oportunităților importante pe care săptămâna viitoare le are de oferit. Sunt posibile, în sfârșit, materializări ale acelor proiecte, idei, viziuni de schimbare a unor situații depășite, demodate, inutile, ineficiente. Sau cel puțin apar soluții despre cum să fie puse în practică pas cu pas (din martie încolo, odată cu noul ciclu zodiacal).

Ne pot încurca (aparent) pe parcursul acestei săptămâni unele momente în care corpul nostru dă semnale de epuizare, trage la somn, dorește să se odihnească. Ideal este să-l ascultăm, să-i dăm posibilitatea să se regenereze. Să ne dăm răgazul să ne tragem sufletul, să ne retragem din haosul lumii, să medităm, să ne oferim tratamente corporale, îmbăiere cu uleiuri esențiale și săruri, să ascultăm muzică sau orice ne ajută să punem pe pauză gândurile care ne inundă. Această izolare întru purificare ne poate ajuta enorm tocmai pentru a putea fi mai eficienți, mai productivi.

Mercur, proaspăt ieșit din retrogradare, important în tabloul Lunii pline ca guvernator al Fecioarei, este însoțit îndeaproape de Jupiter, care expansionează ideile, aduce inspirație, optimism, inovație. Ele se află în semnul Vărsătorului, printre altele simbol al științei, de aceea este posibil să avem parte de o abordare pe repede înainte ale unor realizări științifice, poate chiar în domeniul medicinei. Vom vedea din vară încolo cât de viabile sunt acestea, când Saturn retrograd va face un reality-check de anvergură.

Axa Fecioară – Pești implicată în Lunația viitoare este denumită și axa sănătății. De aceea, este indicat să medităm la următoarele întrebări:

▪️Ce este nevoie să schimb în rutina mea zilnică pentru o stare de sănătate mai bună?

▪️Ce ajustări este indicat să aduc în ritmul meu zilnic pentru a fi mai mult în fluxul natural al vieții?

▪️Ce energii exterioare nevăzute asimilez și integrez în mod inconștient? Ce emoții preiau din exterior care nu sunt ale mele? Ce toxicități las să se insinueze în mine?

▪️Ce nevoi are corpul meu fizic, care sunt acele părți care au nevoie de îngrijire și tămăduire?

Putem găsi frumusețe în unele aspecte ale săptămânii viitoare, un plus de energie ”soft”, receptivă, feminină, creativă, față de raționalitatea cu care ne-am obișnuit în ultima lună. Venus împreună cu Soarele în semnul Peștilor aduc o conexiune mai profundă cu Sursa, cu divinul, sentimente de acceptare, iubire necondiționată, de ”let go”, de abandon în fața unei puteri superioare, unde magia se poate produce. Ne descleștăm nițel din firele logicii și intrăm pe tărâmuri din alte dimensiuni, se lărgește spațiul, timpul, și posibilitățile devin infinite. Luna în Fecioară are grijă să ne aducă cu picioarele pe pământ, să ne conecteze și la rațiune, iar balansul dintre cele două extreme are farmecul său.

O săptămână cu echilibru, armonie și resurse nelimitate!

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.