|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Eclipsa solară și căderea Babilonului.


Alice Panțâru
Autor
Publicat
13/12/2020
Înapoi la
Vizualizări

Share the (In) Joy!

Ne pregătim. Pentru ce ne pregătim mai exact?

Abundă internetul de analize ale următoarei perioade, precum și ale evenimentului astronomic și astrologic din 21 decembrie. Primesc întrebări dacă va fi ”bine” sau va fi ”rău”. Oare poate ști cineva din exteriorul nostru cum ne va fie nouă înșine? Poate că întrebări mai potrivite ar fi:
– Ce oportunități ne vor fi disponibile?
– Care va fi energia perioadei următoare?
– Care este fluxul Universului, care este scena și plotul acțiunii pe care acesta îl pregătește pentru noi?
Actorii rămânem noi, cu putere deplină asupra alegerilor pe care le facem și asupra felului în care ne raportăm la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, cum primim, cum reacționăm, cum gestionăm emoțiile care ne traversează. Există întotdeauna posibilitatea de a rămâne ficși pe poziția noastră, în credințele noastre, să fentăm de fiecare dată orice experiență de viață, fără a învăța nimic. Dar ce păcat pentru sufletul nostru… ce pierdere uriașă pentru conștiința noastră să nu folosească încercările vieții pentru a se eleva, pentru a evolua, pentru a descoperi părți ale noastre de care nu am fost conștienți niciodată.

Stelium în Săgetător cu intervenție neptuniană.

Avem astăzi un stelium frumos în Săgetător, adică mai multe planete se situează la grad astrologic apropiat în același semn. Energiile Soarelui, ale lui Mercur, Nodului Sud și Lunii fuzionează, pregătind terenul Eclipsei de Soare de mâine,14 decembrie, de la ora 18:17. Este un moment puternic, declanșator de evenimente ce disturbă status-quo-ul, totul pentru a ne realinia pe drumul destinului nostru. Atât la nivel colectiv (pot fi evenimente ce țin de conducătorii de state) cât și individual, în domeniul de viață guvernat de Săgetător în harta natală. Implicarea Nodului Sud indică reglări de karmă, detonarea unor situații care au acumulat energie de tip Săgetător manifestată pe frecvența ei cea mai joasă. Observăm cum fiecare crede că deține adevărul absolut, cum unii încearcă să-l impună cu forța, observăm agresivitate în mesaj, în comunicare, și desființarea punctelor de vedere ale celorlalți pe care-i considerăm inferiori, proști sau manipulați. Dar Săgetătorul are săgeata îndreptată întotdeauna în sus, el țintește spre cer în căutare de evoluție, explorează orizonturi noi de cunoaștere, este mult mai mult decât latura lui instictuală, animalică. De aici intuim un potențial imens al perioadei pe care o traversăm, pentru a schimba în sfârșit paradigma.

Aroganța babiloniană și sfârșitul unei ere.

M-am surprins în ultimele zile spunând des cuvântul ”babilonie”, minunându-mă de agitația exterioară și de imposibilitatea oamenilor de a ajunge la un consens, încercând în același timp să mă extrag și să rămân, pe cât posibil, observator. Uitându-mă pe harta cerului, îl surprind pe Neptun (planetă care în astrologie este asociat cu credința, cu Universul nelimitat, cu visul dinaintea materializării, dar și cu iluzia, confuzia, dezorientarea) formând aspect tensionat cu steliumul nostru din Săgetător. Adică ni se întinde o perdea de fum peste tot ceea ce vedem cu ochii minții și suntem invitați să privim cu ochii sufletului, să explorăm adevărul interior, să descoperim ce este ascuns în noi dincolo de material și pragmatic. Povestea Babilonului mi se pare relevantă aici, ambiția și aroganța celor care doreau să construiască un turn suficient de înalt pentru a ajunge la Dumnezeu, crezându-se egalii Lui, poate fi comparată cu cea a multora din zilele noastre. Sub conjunctura creată de steliumul în Capricorn care ne-a guvernat în ultimul an (mai ales conjuncția din ianuarie 2020 a lui Pluto cu Saturn), dorința de putere și dominație a ajuns la cote inimaginabile. Vedem oameni în poziții de autoritate care fac legea ca și cum ar sta la masă cu Dumnezeu, și decid precum stăpânii asupra supușilor. La fel ca în Babilon, Dumnezeu aruncă o perdea de ceață, nu se mai înțelege om cu persoană, chiar dacă ne înțelegem limba pe care o vorbim, abilitățile noastre de comunicare sunt afectate major, ne este imposibil să conlucrăm, să colaborăm, să creăm.

Să începem să construim!

Dar este și o veste bună! La fel cum babilonienii au renunțat într-un final la construcția turnului, la fel și noi suntem chemați să redefinim construcția la care lucrăm pentru a trăi în viitor. Babilonul este un simbol al mândriei omului și a căderii sale inevitabile. Acest moment actual este unul comparabil, este timpul în care ne separăm și ne vom reuni pe nivele de vibrație asemănătoare, pe scopuri și visuri comune. Acest trend primește infuzie de forță de la Marte în Berbec, se mișcă puternic lucrurile, se destramă valorile și viziunea trecutului, se clatină fundamentul principiilor și filosofiei noastre de viață.

Să respirăm liberi aerul schimbării, ÎMPREUNĂ!

Sunt transformări profunde interioare dar și sociale. Un moment cheie care ne invită să pășim cu încredere în noua aventură ce începe în 21 decembrie 2020. Un suflu nou, inedit, neașteptat, pe care îl putem inspira în forță atunci când ne vom lăsa eliberați de teama de el.


Sursa foto: https://www.awakenvisions.com via Daniel B. Holeman.

Ți-a plăcut articolul? Spune-le și altora!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
© INJOY. Toate drepturile rezervate.
Developed by FMS.