|      |   Despre noi   |   Scan the sky
Coș   |    Cont utilizator   |    Contact

Lună plină în Taur. Zguduie și transformă.


Alice Panțâru

Autor

Publicat

30/10/2020

Vizualizări

Zilele acestea am citit foarte multe articole care abordează tema Lunii Pline în Taur de mâine, am studiat planetele implicate, relațiile dintre ele, simbolurile, și toate aspectele pe care le pot vedea eu cu ochii elevului într-ale astrologiei la acest moment.

Cel mai relevant de împărtășit mi s-a părut a fi propria mea experiență ca Taur get-beget, născută în zodia Taurului, cu Ascendent tot în Taur și cu Luna în Capricorn. Adică multă energie de Pământ, cu înclinație către material, palpabil, siguranță, stabilitate. Pe de altă parte, alte aspecte din harta natală plasează pentru mine conceptul libertății la rang înalt. De aceea, a fost nevoie să experimentez de-a lungul vieții exact acele provocări pe care noi toți le avem de abordat în aceste vremuri: confort, siguranță versus libertate, interes personal versus contribuție socială.

Pământul se cutremură. Rădăcinile se curăță de mizerie, toxicitate, mucegai, compromis. Unele rădăcini sunt compromise total, fac locul altelor noi, într-un sol curat și roditor.

Nevoia de confort si securitate creează deseori tendința de a rămâne în situații de compromis, frica de schimbare fiind ca un fel de paralizie a spiritului care își cedează puterea personală de dragul unei aparente stabilități. Evenimentul de pe cer de mâine, cu efecte atât în zilele premergătoare cât și în cele de după, este unul de o intensitate extrem de mare, eu personal îl simt de o importanță majoră pentru lumea ce urmează să se construiască din decembrie încolo. Fiind vorba de Taur, vorbim de valori, iar acestea se vor schimba radical în următoarea perioadă. Ce lume a creat goana după abundență, avere, putere, control? Cea pe care o vedem astăzi, total inechitabilă, cu diferențe enorme între oameni din perpectiva avuției materiale. Ce anunță era Vărsătorului? Exact demolarea dorinței de acumulare, a valorizării individului în funcție de ceea ce posedă. În anii ce urmează vorbim de un set nou de valori, de o nouă organizare a societății și de punerea talentelor și virtuților în slujba comunității, în serviciul celorlalți.

Opoziția, polarizarea se transformă în echilibru, armonie, mediere.

Momentul de Lună plină este unul de opoziție între Lună și Soare. Cuvântul ”opoziție” este unul cheie. Lumea noastră este într-o profundă opoziție de ceva timp, o polarizare atât de accentuată încât senzația este că trăim în 2 sau mai multe realități total diferite. De aceea, cu cât mai încrâncenate aceste tabere, cu atât Uranus, planeta care guvernează trezirea forței vitale autentice, va zgudui mai puternic tot ceea ne ține legați, dependenți, fricoși, individualiști, posesivi. Deja a cutremurat la propriu teritoriile Turciei și ale Greciei, și vom vedea dacă mai urmează și altceva.

Aldous Huxley – Brave New World

Mi-a atras atenția un roman, scris de Aldous Huxley, ”Brave New World”, care prezintă în mod profetic în anul 1932 o imagine a unui viitor în care oamenii și-au cedat toate acele atribute care definesc ideea de ”om”, fertilitatea, dragostea, sentimentele, intimitatea, curiozitatea și accesul la cărți, în schimbul unui sentiment permanent de fericire. Această stare de mulțumire era obținută prin intermediul unor pilule pe care statul le distribuia zilnic fiecărui om, în schimbul, bineînțeles, integrării cu obediență, într-un sistem social predeterminat.
Găsiți în încheierea articolului link către acțiunea ilustrată pe scurt a acestui roman vizionar:
Acest roman a fost de curând ecranizat, puteți găsi în încheierea articolului link către trailer.
Mi se pare fascinantă asemănarea cu zilele noastre, cum oamenii sunt gata să își vândă spiritul, libertatea, puterea interioară, cum cedează libertatea de bună voie, drepturile și darurile primite de la Mama Pământ atunci când divinitatea a decis întruparea noastră pe această planetă (aerul de exemplu, dreptul de a respira).

Instrumente conceptuale de întors pe toate părțile în următoarele zile. Valabile pentru toate zodiile.

Conceptele cheie cu care această Lună plină în Taur operează sunt:
• Taur: nevoia de stabilitate, securitate, confort, plăcere, atașament, fixitate, frica de pierdere materială, frica de a pierde resursele, lăcomie, rezistența la schimbare, sedentarismul, comoditatea;
• Scorpion: nevoia de control, de putere, frica de pierdere, frica de moarte, dorința de a poseda (oameni, putere, nu neapărat bani), transformare profundă;
• Uranus: trezirea conștiinței de sine, schimbare, progres în moduri ingenioase, cu totul noi, rebeliune, geniu, fanatism, și cum frumos spune Carolyne Faulkner în ”Ghid de astrologie contemporană” – conștientizarea cauzelor cu adevărat bune.

Un viitor transformat din rădăcini.

Așadar, fiecare din noi are multă treabă cu sine, iar îndemnul este să privim toate evenimentele mai mult sau mai puțin șocante din viața personală sau din cea socială care vor apărea în următoarele zile, cu detașare. Oricât de întunecate ne par vremurile, suntem ființe suverane, cu putere infinită, capabili să stăm cu demnitate pe propriile picioare. În această lumină putem găsi încrederea în protecția divină, într-un plan mai mare decât noi, într-un viitor transformat din rădăcini. Să punem reflectoarele pe abundența interioară, pe resursele noastre infinite, pe capacitatea de a găsi fericirea în actul dăruinței a tot ce are ființa noastră mai valoros, precum și a contribuției la starea de bine a celor din jur.

Lună plină fericită!

Sursa foto: pictură în ulei ”Freedom”-by Ira Whittaker

Acțiunea romanului Brave New World, ilustrată pe scurt.

Trailer ecranizare Brave New World

Follow us

Share the (In) joy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scanări anterioare